20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Komutan çıldırmış olmalı!

Şırnak’ta bir yüzbaşıya ait olduğu belirlenen görüntüler izleyenleri dehşete düşürdü. Askerleri hedef tahtasının kenarına dizen yüzbaşı, nişan alıyor, bacaklarının arasından ateş ediyor.

Dün internet sitelerine düşen görüntüler Şırnak ’taki Akçay 6. Motorlu Piyade Tugayı Seslice Taburu’ndaki atış talimi sırasında çekildi. İddiaya göre askerleri hedef tahtasının etrafına dizip nişan alan kişi Özel Kuvvetler’de de görev yapmış olan yüzbaşı Metin Gürcan.

Bacakarasından ateş

Cep telefonuyla çekilen görüntü Gürcan’ın “Komutanım ben duramayacağım diyen varsa ayrılsın” sözleri ile başlıyor. Daha sonra hedef tahtasına nişan alan yüzbaşı, çevredeki 20’ye yakın askerin canını hiçe sayarak iki el ateş ediyor. Gürcan bununla yetinmiyor hedef tahtasına ve o tahtayı tutan askerlere sırtını dönüyor ve başını bacaklarının arasına sokarak ateş etmeye hazırlanıyor. Bu sırada olayı görüntüye kaydeden ve daha alt rütbeli bir askeri personel olan kişi yüzbaşıyı “Komutanım öyle yapmayın” diye uyarıyor.

O sırada askerlerden biri korkudan arkadaşının arkasına saklanıyor diğeri üzerinden geçen kurşunlardan başını eğerek korunmaya çalışıyor. Ancak, yüzbaşı uyarıyı dikkate almıyor ve 3 el ateş ediyor. Daha sonra hedef tahtasının yanına giden yüzbaşı kurşunların nereye isabet ettiğine bakıyor. Toplam 5 el ateş alan silahtan çıkan kurşunlardan 4’ü hedef tahtasını buluyor bir tanesi ise sekiyor. Yüzbaşının ateş ettiği sırada tahtayı sol ve sağ tarafından tutan askerlerin ise iki uzman erbaş olması dikkat çekiyor.

Askerlerin hedef haline getirildiği atış taliminin sonunda ise bir komutan, “Bitti, kalk” emrini veriyor ve ardından yüzbaşı Gürcan, “Evet gençler teşekkür ediyoruz, hadi bakalım” diyor.

TSK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Şırnak'ta bir yüzbaşının askerler üzerinde atış talimi yaptırdığı iddialarıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'nın gerekli inceleme ve soruşturmayı başlattığını açıkladı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 10:36:33
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 10:39:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?