24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Komutandan duygulu veda

YAŞ toplantısında KKK için veto yiyen 1. Ordu Komutanı Orgeneral Iğsız, devir teslim töreninde duygulu bir konuşma yaptı. Iğsız, "Bazen komutanlarımın sabır ve hoşgörü sınırını zorlasam da doğru bildiklerimi söylemeyi görevimin bir parçası saydım" dedi.

Ağustos ayı başındaki Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) hükümetin vetosu üzerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanamayan ve emekliliğe sevk edilen 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, bugün görevini devretti.

Devir teslim töreninde ne söyleyeceği merakla beklenen Orgeneral Iğsız'dan 1. Ordu Komutanı görevini Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu devraldı.

Törene Genelkurmay Başkanlığı'nı devralacak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner de katıldı.

Orgeneral Iğsız'ın devir teslim töreninde neler söyleyeceği günler öncesinden merak ediliyordu.

Iğsız törende şunları söyledi:

"Meslek yaşamım boyunca rütbe ve makamın verdiği gücü, keyfiliğe kaçmadan ölçülü kullanmaya çalıştım. Personelime her zaman güvendim. Onlara değer verdim. Fikirlerini açıkça ifade etmeleri için ortam sağladım. Bireylerin hak kaybına uğramaması için özen gösterdim.

Bazı beklentilerle şu ve bu sebeplerle doğrularımdan, ilkelerimden hiçbir zamlan vazgeçmedim. Bazen komutanlarımın sabır ve hoşgörü sınırını zorlasam da doğru bildiklerimi söylemeyi görevimin bir parçası saydım.

Sonuçta dışarıdan nasıl görünüyor bilmiyorum ancak ben geriye baktığımda beni tatmin eden gururlandıran, doğrularıma ve ilkelerime bağlılıkla kendime saygıyı muhafaza edebildiğim bir yarım asır görüyorum. Bu uzun meslek yaşamımın en büyük ödülümdür. Şimdi yapmam gerekeni yapmış olmanın verdiği huzur duygusuyla çok sevdiğim mesleğimi noktalamak üzereyim. Ne büyük rastlantıdır ki üniformamı tam 50 yıl önce ilk defa giydiğim Selimiye'de çıkarıyorum."

Iğsız'ın veda konuşmasında duygulandığı görüldü. Orgenaral Iğsız, konuşmasının ardından uzun süre alkışlandı. Iğsız konuşmaların ardından görevini Kıvrıkoğlu'na devretti.
 

...
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 18:24:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?