20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Komutansız tören!

Balanlı’nın tutuklu olması nedeniyle Harp Akademileri Komutanlığı’nın 163 yıllık tarihinde ilk kez bir mezuniyet töreni komutan olmadan icra edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesini oluşturacak general ve amiralleri yetiştiren Harp Akademileri Komutanlığı’nın dün yapılan mezuniyet töreni bir ilke sahne oldu. Harp Akademileri Komutanlığı’nın 163 yıllık tarihinde mezunlara diplomaları ilk kez akademi komutanı olmadan verildi. Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı’nın Balyoz davası kapsamında tutuklu bulunması nedeniyle törene katılamadı.

Harp Akademileri Komutanlığı 2010-2011 eğitim ve öğretim yılı mezunu 170’i yerli 29’u 18 yabancı ülkeden kurmay subay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’in de katıldığı törenle diplomalarını aldı.

Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Harp Akademileri Komutanı Vekili Hava Korgeneral Nejat Bilgin, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, “sahip olunan binlerce yıllık devlet gelenek ve tecrübesi, askeri birikimler bu kritik coğrafyada devletin bekasını sağlamak, milletin refah seviyesini yükseltmek, bölgede barış ve istikranın temel unsuru olmak ve ’yurtta sulh, cihanda sulh’ ana hedefi doğrultusunda dünya barışına azami katkıda bulunma” yönündeki, yoğun gayretlerini azim ve kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.

En önemli güç personel
Dünyanın bu bölgesinde güçlü devletin en etkili ve caydırıcılık yönünden en önemli unsurunun diğer milli güç unsurları ile desteklenen güçlü bir silahlı kuvvetler olduğunun da kanıtlanmış, tarihi bir gerçek olduğunu ifade eden Bilgin, “Bu sorumluluğu yerine getirme yeteneğine sahip olduğunu Cumhuriyet tarihi boyunca, ortaya çıkan her durum ve şartta ispat eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin, gücünü oluşturan unsurların en önemlisi, yürekleri vatan sevgisi ve hizmet aşkı ile dolu olan üstün nitelik ve yetenekleriyle yüksek disipline sahip personelidir” diye konuştu.

Bu yıl Harp Akademeleri’nde 189 kurmay subay mezuniyet diploması aldı.
 

...
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2011 Cuma 10:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?