22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Konya'da PKK operasyonu: 26 gözaltı

Konya'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanı'nın da bulunduğu 26 kişi sabah erken saatte sağlık kontörülenden geçirildi. Şüphelilerden DTP İl Başkanı Muzaffer Küçükyıldız ile birlikte 5 kişinin Abdullah Öcalan'ın parti binasında doğum gününü kutladığı iddia edildi. 

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından 9 aydır takip edilen terör örgütü PKK'nın üniversiteli genç yapılanmasından olduğu ileri sürülenlere karşı önceki gün sabah erken saatlerde yapılan operasyona Konyalı şehit Uzman Çavuş Bayram Bulat'ın anısına "Bulat" operasyonu adı verildi. 

Operasyonda DTP Konya İl Başkanı Muzaffer Küçükyıldız ile birlikte 26 kişi gözaltına almıştı. Şüpheliler bugün sabah erken saatlerde Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontörülenden geçirildi. Şüphelilerden
biri "Bizi çekmeyin arkadaşlar savaş rantçılarını çekin" diyerek tepki gösterdi. Operasyon kapsamında çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildiği öğrenilirken, gözaltında bulunan şüphelilerden 16'sının üniversite öğrencisi olduğu ve evlerde PKK'yı övücü faaliyetlerin yanı sıra eğitim aldıkları, bu öğrencilerin bazılarının Hukuk ve İletişim Fakültelerinde eğitimine devam ettiği öğrenildi. 

Daha önce terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a "Sayın" ifadesini kullandığı gerekçesiyle defalarca gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan DTP İl Başkanı Muzffer Küçükyıldız'ın parti binasında beraberindeki 5 kişiyle Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutladığı ve PKK'yı övdüğü de iddia ediliyor.
iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 15:01:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?