22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Köprü ve otoyollarda iş yavaşlayacak

KESK’e bağlı Yapı-Yol Sen üyeleri, Perşembe günü maaşlarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle, köprü ve otoyollarda iş yavaşlatma eylemi yapacak. 

KESK’e bağlı Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Emekçileri Sendikası (Yapı-Yol Sen) üyeleri, maaşlarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle Perşembe günü birçok gişe ve köprüde iş yavaşlatacak. Sendika üyeleri, aynı gün tapu sicil müdürlüklerinde mahkeme müzekkereleri ve haciz işlemleri dışında hiçbir işlem de yapmayacak.
Haberin devamı

İş yavaşlatma eyleminin yapılacağı yerler arasında Fatih Köprüsü ile Mahmutbey, Çamlıca, Samandıra, Avcılar, Kandıra, Adapazarı, Aydın Tahtalıçay, Adana Batı, Mersin, Pozantı ve Gaziantep gişeleri de bulunuyor.

İş yavaşlatma eylemi, TEM Otoyolu Mahmutbey gişelerinde saat 08.00’den, Çamlıca gişelerinde saat 12.00’den, Fatih Köprüsü’nde ise saat 14.00’ten itibaren yapılacak. Diğer noktalarda ise eylem, trafiğin yoğun olduğu saatlerde gerçekleştirilecek.

Bir yıl içinde üçüncü kez köprü ve otoyollarda iş yavaşlatacak olan Yapı-Yol Sen üyeleri, otoyol ve köprülerde vatandaşlara eylemin nedenlerinin açıklandığı broşürleri de dağıtacak.

Sendika üyeleri aynı gün Ankara’da Çankaya Tapu Sicil Müdürlüğü, daha sonra ise Bayındırlık ve İskan Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacak.

Yapı-Yol Sen üyeleri, Perşembe günlük mahkeme müzekkereleri ve haciz işlemleri dışında hiçbir işlem gerçekleştirmeyecek.

SENDİKA NE TALEP EDİYOR?
Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, örgütlü bulundukları Bayındırlık ve İskan Bakanlığı iş yerlerinde çalışanların maaşlarının, diğer kamu kurumlarında çalışanlardan daha düşük olduğunu anlattı.

Daha önce yaptıkları iş yavaşlatma eylemlerinin ardından yetkililere kendi sorunlarını anlatma fırsatı bulduklarını bildiren Tekin, bunun üzerine, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı çalışanlarının ek ödeme almaları yönünde bir yasa taslağı hazırlandığını kaydetti.

Ancak taslağın hala yasalaşmadığını ifade eden Tekin, “Aradan geçen sürede taleplerimiz yönünde somut bir adım atılmadı. Bu yasa taslağının bir an önce yasalaşmasını istiyoruz” dedi.
aa
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2007 Salı 13:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?