15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Korsan: Uçak düşmesin diye kaçırdım

Hava korsanı ifade sırasında dengesiz tavırlarıyla dikkat çekti: "Uçağın rüyamda düşürüldüğünü gördüm. Düşmesini engelemek için kaçırdım" dedi. Korsanın 2006 yılından beri Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi tarafından aranma kaydı bulunuyor.


Diyarbakır'dan kalkan uçağı kaçıran hava korsanı Mehmet Gökçin Göl'ün 2006 yılından bu yana hakkında arama kaydı bulunduğu çete suçundan, uyuşturucu kaçakçılığına kadar dokuz ayrı sabıkasının olduğu ortaya çıktı. Hava korsanın ifadesi sırasında da dengesiz tutumu dikkat çekti. Eylemden önce uyuşturucu aldığı öne sürüldü. Korsanın Adli Tıp'ta kan örneği alındı.

Hava korsanın uçağı niçin kaçırdığı şeklindeki soruya ifadesinde "Rüyamda uçağın düşürüldüğünü gördüm. O yüzden uçağın yönünü değiştirmek ve düşürülmesini engellemek için kaçırdım" diye garip sözler kullandı.

İŞTE SABIKA DOSYASI

1968 Diyarbakır doğumlu olan Mehmet Gökçin Göl'ün 2006 yılından bu yana polis tarafından arama kaydı bulunmasına rağmen "Polis Günü"nde böyle bir eylemi gerçekleştirmesi de şaşkınlık yarattı. Ankara'da dün akşam düzenlenen Polis Balosu'na da uçak eylemi damgasını vurdu.

Hava korsanının sabıka kaydının da hayli kabarık olduğu ortala çıktı. İşte korsanın sabıka kaydı:

* 2000 yılında Balıkesir Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çete liderliğini Fazıl Mutlu'nun yaptığı Diyarbıkırlılar Grubu ile ilişkisi nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Operasyondan kurtulan Mehmet Gökçin Göl, dört gün sonra Antalya'da yakalanıp tutuklandı.

* 2004 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla hakkında işlem yapıldı.

* 2004 yılında uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafında hakkında işlem yapıldı.

* Değişik dönemlerde 3 kez adam yaralama suçundan hakkında işlem yapıldı.

* 3 kez ruhsatsız silah bulundurmak suçundan hakkında işlem yapıldı.

* Diyarbakır'da PKK'nın övüldüğü bir toplantıya katıldığı gerekçesiyle hakkında suç dosyası düzenlendi.

* 2006 yılından beri Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yakanlamıs için çılışma yapılıyor. Göl'ün arama kararının gerekçesinde uyuşturucu kaçakçılığı gösterildi.

Hava korsanın uçağa binmeden önce uyuşturucu kullandığı ve dengesiz hareketlerinde de bu durumun etkili olduğu kaydedildi. Hava kosanının elinde bomba olmamasına rağmen bomba olduğunun söylemesi sivil havacılık kuralları gereği pilotların rota değiştirmesine ve korsanın isteğini yerine getirmesine yol açtı.

Hürriyet/Saygı Öztürk
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2007 Çarşamba 00:47:26
Güncelleme :11 Nisan 2007 Çarşamba 01:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?