22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Korsan uyuşturucu bağımlısı çıktı

Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağını kaçıran Mehmet Gökşin Göl adlı hava korsanının uyuşturucu bağımlısı olduğu ve daha önce narkotik ekiplerince birçok kez gözaltına alındığı öğrenildi. 


Emniyet yetkilileri, Göl'ün uyuşturucu kullanmak ve satıcılığı yapmaktan
kaydının bulunduğunu ve 2006 yılında Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince
gözaltına alındığını bildirdiler. Öte yandan, Göl'ün Diyarbakır nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. 

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, hava korsanının etkisiz hale getirilmesine ilişkin, ''Şu anda sıkıntılı bir durum yok. Yolcularımızın hepsi iyi durumda'' dedi. 

Sabancı, Diyarbakır-İstanbul seferini gerçekleştiren Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağının kaçırılarak Ankara Esenboğa Havalimanı'na indirilmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, hava korsanının şu an sorgulanmakta olduğunu
söyledi. Ali Sabancı, şunları kaydetti: ''Şu anda sıkıntılı bir durum yok. Yolcularımızın hepsi iyi durumda. Bütün
misafirlerimiz sağ salim durumda. Bundan sonra arzu eden misafirlerimiz için uçak kaldıracağız. Başka havalimanına gitmek isteyen varsa, akşam kalmak isteyenler varsa, bununla ilgili problemimiz yok. En önemli şeyi aştık şu anda. Bundan sonra
sıkıntı yok.'' 

Hava korsanından herhangi bir yere gitme konusunda bir istek gelmediğini ifade eden Sabancı, ''Deneyimli ekibin uygulaması, uçağı Ankara'ya sağ salim indirdi. Misafirlerimizi kurtardı Allah'a şükür'' diye konuştu. 

Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağı, Esenboğa Havalimanı'nda bomba uzmanlarınca kontrol edilirken, bagajlar da olası bir tehlikeye karşı x-ray cihazlarından geçiriliyor. Hava korsanı Mehmet Gökşin Göl'ün etkisiz hale getirilerek gözaltına alınmasının ardından, güvenlik kordonu altında tutulan uçak, bomba imha ekiplerince özel eğitilmiş köpekler de kullanılarak kontrol edildi. Öte yandan bagajlar da olası bir tehlikeye karşı x-ray cihazlarından geçiriliyor. Bu arada, sağlık ekiplerince kontrolden geçirilen ve kendilerine yiyecek-içecek ikramında bulunulan yolcuların Cumhuriyet Savcısı tarafından tek tek ifadelerine başvuruluyor.



a.a
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2007 Salı 19:05:11
Güncelleme :10 Nisan 2007 Salı 21:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?