16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Köşk yeni sahibine hazırlanıyor

Köşk'ten taşınmaya hazırlanan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Mart ayı bütçesinde; seçim için Köşk’ün hizmet binalarına, lojmanlara yapılan bakım ve onarım harcamaları ile veda amacıyla yapılan ziyaretlere yönelik giderlerdeki artış dikkat çekti. 

Sezer'in her ay düzenli olarak yayımladığı bütçe cetvelinin bazı kalemlerinde, önceki aylara kıyasla "katlamalı" denecek ölçüde yüksek harcamalar gözlendi. 

2007 bütçesi kapsamında yılın ilk iki ayına ilişkin Köşk giderlerinin, kalem kalem yayımlandığı İnternet sitesinde Mart ayını kapsayan harcamalar da duyuruldu. 


BAKIM ONARIM DÖRT KAT ARTTI
Köşk'te geçen ay, bakım ve onarım işlerine 21 bin 461 YTL harcandı. Ocak-Şubat ayını kapsayan iki aylık dönemde aynı kalem için 10 bin 500 YTL harcanmıştı. Bu paranın, 9 bin 400 YTL'si hizmet binası, 10 bin 500 YTL'si Köşk araçlarının tamiri, 4 bin 700 YTL'si döşeme, tefriş için harcandı. Harcamadaki dört katlık artış, Köşk'ün yeni sahibine "temiz ve bakımlı" biçimde teslimi çabasını akla getirdi. 

SEZER TEMSİL HARCAMALARI ARTTI
Sezer'e görev süresinin sona ermesi dolayısıyla yapılan veda ziyaretlerinin yoğunluğu ise bütçenin "temsil, ağırlama" ile "içecek" giderlerine yansıdı. Ocak ve Şubat aylarında içecek alımlarına aylık ortalama bin 400 YTL ödeyen Köşk, Mart ayında 2 bin 827 YTL'lik içecek satın aldı. Diğer yandan iki ayda temsil ve tanıtmaya 18 bin 800 YTL harcayan Köşk, geçen ay 12 bin 145 YTL'lik harcama yaptı. 

TELEFON VE ELEKTRİK FATURASI KABARDI 
Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün telefon faturası mart ayında, yılın ilk iki ayına kıyasla büyük artış gösterdi. Haberleşme hizmetlerine iki ayda 21 bin 453 YTL harcayan Köşk, mart ayında bu kaleme 25 bin 250 YTL ödedi. Bu rakamın 22 bin 247 YTL'sini telefon faturası oluşturuyor. Köşk'ün yılın iki aylık telefon faturasının 13 bin 631 YTL olduğu dikkate alındığında, telefon faturasındaki üç kat artış dikkat çekiyor. 

Telefon gibi Köşk'ün Mart ayı elektrik faturasında da ciddi artış var. Ocak-Şubat aylarında elektriğe 56 bin 659 YTL ödeyen Köşk'ün elektrik faturası mart ayında öncekine kıyasla iki katı aşkın artış gösterdi. Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün mart ayı elektrik faturası 65 bin 878 YTL oldu. 

DERNEKLERE 50 BİN YTL

Köşk'ün bütçe verilerinde, "Kar amacı gütmeyen kuruluşlara" 112 bin 500 YTL'lik transfer yapıldığı bilgisi de yer aldı. Bu rakamın 50 bin YTL'lik kısmını, yılın üç ayında dernek birlik, kurum ve sandıklara yapılan yardımlar oluşturuyor. Cumhurbaşkanlığı sadece Mart ayında, dernek ve birliklere 20 bin YTL'lik yardımda bulundu. 


Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2007 Çarşamba 22:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?