27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kovana girdi kurtuldu

Bir kişinin öldüğü dokuz kişinin yaralandığı trafik kazası sırasında binlerce öfkeli arının arasında kalan Naci Aktaş, kafasını kovana sokarak hayatta kalmayı başardı.

Arı kovanı yüklü kamyonetini taşıyan TIR devrilince ölümden dönen Naci Aktaş, yaşadığı dehşet dakikalarını anlattı:
“Arı kovanlarının arasında belki de bir saatten fazla kaldım. Arılardan korunmak için orada gördüğüm boş bir kovanı kırdım, içindeki arıları silkeledim ve kovanı kafama geçirdim. Kovanı kafama geçirmeden önce de arının beni hissedememesi için vücuduma ve kafama toprak attım. Bir an yaşamaktan ümidimi kaybetmiştim.”

Arı saldırabilir, camları kapatın
Aktaş, önceki gün Erzurum Horasan’daki kovanlarını Marmaris Osmaniye’ye götürürken kaza geçirdi. 200 kovanın yüklü olduğu kamyonet, bir TIR üzerine taşınıyordu. TIR, Muğla-Marmaris Karayolu’nda yokuşuyla ünlü Sakartepe Mevkii’nde devrildi. Kovanlarından fırlayan binlerce arı, önce kazazedelere sonra yaralılara müdahale etmek isteyen 112 Acil Sağlık, polis, itfaiye ve sivil savunma ekiplerine saldırdı. Yaralılar Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği’nin getirdiği özel kıyafetleri giyen 112 Acil elamanları tarafından çıkarılabildi. Yola saçılan kovanlar da yine özel giyimli arıcılar tarafından toplandı. Bu sırada yoldan geçenlere megafonla “Arı saldırısı olabilir. Camları kapatın” uyarısı yapıldı.
Kazada 18 yaşındaki Feyzullah Acar öldü. Arı saldırısı sonucu yaralanarak hastanelere kaldırılan dokuz kişiden beşi dün taburcu oldu. Dört kişinin tedavisine yoğun bakımda devam ediliyor. Muğla Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fahri Tuna “Hastaneyeye getirilen kişilerin vücutlarındaki arı iğneleri hemşireler tarafından tek tek temizlendi. Arının zehri iğnede. Arı sokmalarında erken müdahale ve arı iğnelerinin temizlenmesi hayati önem taşıyor” dedi.

‘TIR’ın freni tutmuyordu’
Naci Aktaş’ın iddiasına göre kazaya TIR’ın fren sorunu neden oldu: “(TIR’ın) Dorsede fren, balata ve körük yoktu. Afyon Dinar’dan Aydın Çine’ye kadar ben kullandım arabayı. Arabanın frenleri zayıftı ve fren mesafesi uzuyordu, dorse yükü tutuyordu. Kaza bölgesinde aşağı inerken TIR sürücüsü seri vitesle gitti. Oradan inerken vitesi küçültseydi dururdu araba. Dorse orada. O kampanaların arasındaki boşlukları bir çekin. Gideceğimiz yer yakın olduğu için çocuklar TIR’ın üzerindeki kamyonete çıktılar. Keşke kamyonetin içinde otursalardı; hiçbir şey olmazdı. Bunların hepsi ihmalden kaynaklanıyor.”
Aktaş’ın eşi Gülşen Aktaş ise yaşananlara inanamıyor, Aktaş, “Eşim 15 yıldır arıcılık yapıyor. İki çocuğumuz var, geçimimizi arıcılıkla sağlıyoruz. Olayı duyunca çok korktum. Eşimin yaşaması bir mucize” diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2009 Çarşamba 17:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?