30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Köy camisinde mürit propagandası!

İSTANBUL'da dini bir cemaate mensup oldukları ileri sürülen 9 kişilik grup, sırtlarında çanta, başlarında takkeyle yürüyerek Ankara'ya giderken, Bolu'da propaganda için girdikleri köy camisinden müftünün talimatıyla çıkarıldı.
İstanbul Sultançiftliği'nde oturdukları belirtilen ve güzergah boyunca köylere uğrayarak camilerde cemaat propagandası yaptıkları ileri sürülen 9 mürit dün öğlen saatlerinde Bolu'nun merkeze bağlı Yenigeçitveren Köyü’ne uğradı. Aptes alıp köy camisinde cemaatle birlikte öğlen namazını kılan bu kişiler, namaz sonrası imam Sabahattin Özkan'a yorgun olduklarını, biraz dinlenmek istediklerini söyleyerek camide kaldı.
İmam Sabahattin Özkan’ın camiden ayrılmasından sonra, içerde kalan köylülere cemaat propagandası yapmaya başlayan grup, daha sonra evleri ziyaret etmek istediklerini söyledi.

JANDARMADAN KİMLİK KONTROLU

Olayı gören bazı köylüler jandarmaya, ‘Camide müritler toplandı’ ihbarında bulundu. Hemen camiye giden jandarmalar bir yandan da Bolu Müftüsü Yaşar Yaprak'a toplantıdan haberinin olup olmadığını sordu.
Haberinin olmadığını söyleyen Müftü Yaşar Yaprak, hemen köy imamı Sabahattin Özkan’ı arayıp “Camiyi kime emanet ettin?” diye sordu ve bu kişilerin hemen çıkarılmasını istedi. İmam Sabahattin Özkan da camiye giderek içerdeki grubu tek tek dışarı çıkardı.
Çıkışta avluda bekleyen jandarmayı gören grupdakiler şaşırdı. Bu kişilerin kimliklerini alan jandarma tek tek güvenlik soruşturması yaptı. Grupta bulunanlar arasında aranan olmadığı anlaşıldı.
Camideki toplantının ardından evlere gidip köylülere propaganda yapmayı planlayan grup, jandarma ve müftünün müdahalesi üzerine bundan vazgeçti.
Ankara'ya yürüyerek gitmek üzere yollarına devam edeceklerini söyleyen cemaat mensupları, köylere ziyareti ‘Allah'ın rızasını almak ve peygamberin sünnetini yerine getirmek için yaptıklarını’ ileri sürerek, müslümanları bilgilendirmek istediklerini söyledi.
Bolu Müftüsü Yaşar Yaprak ise bu tür kişilerin insanların zihnini bulandırdığını söyledi. Cemaat mensuplarının camiye girmelerine izin veren Yenigeçitveren Köyü imamı Sabahattin Özkan hakkında soruşturma açıldı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 17:59:14
Güncelleme :3 Temmuz 2008 Perşembe 18:13:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?