19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Köylülerden çıplak basın toplantısı

Manisa Bölge İdare Mahkemesinin, Develi Köyünde yapılması planlanan katı atık depolama ve bertaraf tesisine yönelik verdiği ”yürütmeyi durdurma” kararını köylüler sevinçle karşıladı. Köylüler, tesis yapılması planlanan merada, soğuk havaya rağmen yarı çıplak şekilde basın toplantısı düzenledi.

Aralarında, çevreci eylemleriyle tanınan Oktay Konyar, avukat Şehrazat Mercan ve köy muhtarı Hüseyin Göksu'nun da yer aldığı grup, soğuk havaya rağmen yarı çıplak şekilde, Develi Köyü'nden hareket ederek, bertaraf tesisinin yapılması planlanan meraya yürüdü.

Köylerinin çöplük olmadığını, tesisi yaptırmamak için eylemlerine devam edeceklerini belirten köylüler, “Buraya uzanan eller kırılsın”, “Çöplük değil sağlıklı çevre istiyoruz” şeklinde sloganlar attı. Avukat Şehrazat Mercan, Manisa Bölge İdare Mahkemesinin kararıyla ilgili bilgi verdi.

Manisa Bölge İdare Mahkemesine 25 Kasım 2005 tarihinde dava açtıklarını kaydeden Mercan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bilirkişi heyeti, 5 ay sonra 1 Nisan 2006'da bölgeye gelerek keşifte bulunuldu. 31 Mayısta, 9 Eylül Üniversitesi'nden gelen bilirkişi raporunu açıklayarak, 'Bu bölge çöp depolama alanı olamaz. Merayı öldürür, köye de çok yakın' denildi. Şimdi yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bu karar lehimize. Ancak hiçbir şey kesinleşmiş değil. Davamızı sonuna kadar savunacağız. Devletin burada yanlış yapmayacağını umuyoruz.”

Oktay Konyar ise Develi Köylülerinin, diğer bölgelerdeki insanlara örnek olması gerektiğini belirterek, “Türkiye'nin her yerinde çöp, sulak havzalar, yaylalar, koylar ve ormanlar delik deşik edilip, yağma ediliyor. Rant için, para için yapılıyor. Eylemlerimizi yasal çerçeveler içinde sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Köylüler açıklamaların ardından gazetecilere börek ikram etti. Jandarma ekipleri, bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 17:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?