16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Köyün muhtarı kendini astı

BURSA'nın İznik ilçesine bağlı Müşküle Köyü'nde, geçen yıl yapılan ihtiyar heyeti seçimlerinde, muhtarın icraatlarında memnun olmayan köylünün akli dengesi yerinde olmayan 4 kişiyi azalığa seçmesinin ardından köy meydanında intihar girişiminde bulunan 45 yaşındaki Muhtar Emin Tektaş, dün gece muhtarlık binasında kendini asarak yaşamına son verdi. Köylüler daha önce haber yapan gazetecileri olaydan sorumlu tutarken, jandarma herhangibir gerginliğe meydan vermemek için köye gazetecilerin girişini engelledi.

İznik'e bağlı 2 bin 376 nüfuslu Müşküle Köyü'nde, Muhtar Emin Tektaş'ın çalışmalarından memnun olmadıklarını belirten 5 kişilik ihtiyar heyeti, geçen yıl yedek üyelerle birlikte topluca istifa etti. Durumun ilçe kaymakamlığı ve ilçe seçim kuruluna geç bildirilmesi nedeniyle köylü, 29 Ekim pazar günü ihtiyar heyetini belirlemek için sandık başına gitti. Toplam bin 329 seçmen yeni ihtiyar heyetini belirlemek için köyde kurulan 5 sandıkta oy kullandı. Seçim işleminin tamamlanmasının ardından yapılan sayımda, akli dengeleri yerinde olmayan ve `Köyün delileri' olarak bilinen Mehmet Olgun 222, İsmail Talan 211, Süleyman Güleç 193, İbrahim Güvenç 105 ile okur yazarlığı olmayan Halil Özkabakçı 150 oy alarak ihtiyar heyetinin 5 kişilik asil listesine seçildi.

TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE OTURDU

Bu seçimler nedeniyle Müşküle Köyü Türkiye gündemine otururken, olayı gurur meselesi yapan Muhtar Emin Tektaş, seçimden 4 gün sonra basın toplantısı düzenleyeceğini belirterek, köy meydanında tabancasıyla intihara kalkıştı. Muhtar Emin Tektaş, jandarma ve vatandaşların müdahalesi sonucu etkisiz hale getirilirken, tabancanın ateş alması sonucu elinden yaralandı. Seçimleri kazanan azaları tek tek inceleyen İlçe Seçim Kurulu, ilk 5'e giren azalar ile yedek listedeki 2 aza adayını akli dengeleri yerinde olmadığı ve okur-yazarlıklarının bulunmadığı gerekçesiyle azalıktan düşürüp, ihtiyar heyetine seçimlerde akli dengeleri yerinde olmak koşuluyla, 102 oy alan Nazif Tosun, 88 oy alan Şemsettin Talan, 86 oy alan Hasan Olgun ve 82 oy alan Fevzi Çalık'ı getirdi.

Köy meydanında intihar girişiminde bulunduktan sonra Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan ve sol eli alçıya alınan Muhtar Emin Tektaş, olayların ardından 17 Kasım'da düzenlediği basın toplantısında, iki dönemdir muhtarlık yaptığını, geçen dönem yaklaşık 780 bin YTL harcayarak, Bursa'nın en büyük sulama sistemini yaptırdığını açıkladı. Sulama kanalının köye günde 3- 4 bin YTL getirisi olduğunu dile getiren Tektaş, bu paraya göz diken kişilerin, emellerine ulaşamayınca zihinsel engellileri kullandığını ileri sürdü.

KENDİNİ ASTI

İlçe Seçim Kurulu'nun akli dengesi olmayan azalara yetki vermemesiyle sessizliğe bürünen köyün Muhtarı Emin Tektaş, dün gece muhtarlık binasında kendini iple asarak yaşamına son verdi. Sabah saatlerinde muhtarlığa gelen azalar, muhtarın cansız bedenini görünce jandarmaya haber verdi. Olay yerinde gelen jandarma ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Bu arada Tektaş'ın yakınları olayın sorumlusu olarak basın mensuplarını suçlarken, jandarma olası bir gerginliğe meydan vermemek için köye basın mensuplarının girişine izin vermiyor.

Olayla ilgili soruşturmaya İznik Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.
Vatan
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 18:04:05
Güncelleme :30 Mayıs 2007 Çarşamba 18:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?