29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kraliçe'nin resepsiyonu başladı

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ve eşinin Karaköy Salı Pazarı'nda demir atan HMS Illustrious uçak gemisinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi onuruna verdiği resepsiyonda siyaset, sanat, iş ve spor dünyasının ünlü isimleri bir araya geldi.


İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, İstanbul Modern'e yaptığı gezinin ardından Beyoğlu'ndaki İngiltere Konsolosluğu'na geçti. Yaklaşık 3 saat konsoloslukta kalan kraliçe, daha sonra Karaköy'de kendi adını taşıyan savaş gemisine geldi.

Resepsiyona Kraliçe II. Elizabeth ve eşi başta olmak üzere, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan, İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, iş adamı Rahmi Koç, Cem Hakko, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, İstanbul Süryani Kadim Toplumu Ruhani Lideri Yusuf Çetin ile çok sayıda iş ve siyaset dünyasından önemli isim katıldı.


Öte yandan, kraliçenin gemiye geldiği sırada kraliyet ailesinin bayrağı göndere çekildi. Resepsiyon, basına kapalı olarak devam ediyor.

...
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 21:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?