19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kredi kartı fareleri otel kiralamış

Antalya'daki otellerdeki ATM'lerden kredi kartı kopyalayan 12 kişilik çetenin turistlerin kartlarını kopyalamak için Manavgat'ta otel de kiraladığı ortaya çıktı.

Dolandırıcılık dünyasında "Profesör" ve "kaptan" lakaplarıyla tanınan İsak Aydemir'in eylemlerini planladığı çetenin biri kadın 12 üyesi, garson olarak girdikleri Antalya'daki otellerde turistlerin kredi kartlarını ATM'lere yerleştirdikleri okuyuclarla kopyaladı. Bununla da yetinmeyen çete, Manavgat'ta bir oteli bir yıllığına kiraladı ve burada tatillerini geçiren turistleri kurban seçti. İzmir, Ankara, İstanbul ve Muğla'da da aynı yöntemle kopyaladıkları kredi kartlarının bilgilerini sahte kimliklerle yaptıkları kredi kartlarına aktaran çetenin ilk planda 5 milyon YTL'lik vurgun yaptığı belirlendi.

Güvenlik şirketi de kurdular
Çetenin son üç yılda yaptığı vurgunun çapının 500 milyon YTL'ye ulaşabileceği tahmin ediliyor. Kazandıkları parayla bir de güvenlik şirketi kuran çete "Manyetik Kene" adı operasyonla çökertildi. Mali Suçlarla Mücadele ekipleri 25 Eylül günü İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ATM'lere yerleştirildikleri cihazlarlakredi kartı kopyalayan bir çete bulunduğu yönünde gelen ihbar üzerine harekete geçti. İstanbul'da 5, Antalya'da ise 2 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen baskınlarda çete lideri sabıkalı Mevlüt Sefer ve yardımcıları İbrahim Güner, İsak Aydemir, sevgilisi Senda E. ile 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda kredi kartı kopyamakta kullanılan malzeme ve techizat ele geçirildi. Sorguya alınan şüphelilerin ifadeleri ise çetenin vurgun için ne kadar örgütlü çalıştığını ortaya koydu. İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Muğla gibi değişik illerdeki çeşitli ATM'lere papağan adı verilen skimmer (okuyucu) yerleştiren çete üyeleri kredi kartlarının bilgilerini kopyalayarak, sahte kimliklerle düzenledikleri kredi kartlarına aktardı. Ardından da nakit çekim yaptı. Ancak polisi bile hayrete düşüren 3 yıldır faaliyette

olan çete üyelerinin vurgun için geliştirdikleri yöntemler oldu. Antalya ve civarındaki otellere garson olarak işe giren çete üyeleri, buralarda cihaz yerleştirdikleri ATM'lerden turistlerin kredi kartı bilgilerini aldı.

OTELİ BİR YILLIĞINA KİRALADILAR
Bununla yetinmeyen çete, İbrahim Güner'in üzerine Manavgat'ta Sunny Light House Otel'in işletmesini 1 yıllığına aldı. 2005 Ağustos-2006 Ağustos tarihleri arasında otele gelen 1000'in üzerinde müşterinin kredi kartı kopyalandı.

BİRBİRLERİNİ İHBAR ETTİLER
Yaz sezonunun bitmesi üzerine İstanbul'a dönen çete üyeleri, Kadıköy, Üsküdar ve Ümraniye'de son bir ayda ATM'ler aracılığıyla 500'den fazla kredi kartı kopyaladı. Çetenin teknik işlerinin İsak Aydemir tarafından sevgilisi Senda A.'nın evinde yapıldığını belirleyen polis, üyelerin kazandıkları paranın paylaşımında anlaşmazlığa düşünce birbirlerini ihbar ettiklerini tespit etti.
Sabah
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 00:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?