28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kretschmer: Siyasi ilerleme sağlandı

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Kretschmer, AB’ye uyum sürecinde Türkiye’nin siyasi standartlarda ilerleme sağladını söyledi.

Uyum konusunda eleştiri de yapan Kretschmer, “İfade özgürlüğü konusunda endişelerimiz var. Ayrıca gayrimüslim azınlıklar konusunda de eksiklikler görüyoruz. Yargı sisteminden de kimse memnun değil” diye konuştu.

Türkiye’nin AB üyeliğinde siyasi kriterlerin uyumunu gözlemlemek için Sivas’a giden Kretschmer uyum süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin siyasi standartlara uyum açısından önemli ilerlemeler kaydettiğini belirten Kretschmer, ilerlemelerin yanısıra atılması gereken önemli adımların da olduğunu vurguladı.

İfade özgürlüğü ile ilgili endişeleri olduğunu söyleyen Krestchmer, din özgürlüğünde de eksiklikler olduğunu belirtti ve özelikle de gayrimüslim azınlıkları ilgilendiren konularda ilerleme, beklediklerinis öyledi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı, yargı yönündeki eleştirisini de “Yargının mevcut işleyişine baktığımızda kimsenin memnun olmadığını görüyoruz” sözleriyle değerlendirdi.
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 08:40:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?