19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kubilay'ı anlatırken öldü!

KUBİLAY’I ANLATIRKEN HEYACANA DAYANAMADI

Devrim Şehidi Mustafa Fehmi Kubilay için Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aydın Şubesi'nde düzenlenen tören esnasında Kubilay’ın hayatını anlatırken kalp krizi geçirerek vefat eden Kubilay'ın akrabası Yakup Ürel son yolculuğuna uğurlandı.

Dün akşam saatlerinde ADD Aydın Şubesinde devrim şehidi Kubilay için düzenlenen anla törenlerine konuşmacı olarak katılan Kubilay'ın akrabası 70 yaşındaki Ürel, katılımcılara, Kubilay'ın hayatını anlattığı sırada aniden fenalaştı. ADD Aydın Şube Başkanı Çetin Ardıç ve törene katılanlar tarafından hastaneye kaldırılan Ürel tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Evli ve 2 çocuk babası Yakup Ürel bugün Bey Camiinde kılınan Cenaze Namazının ardından Kemer Mezarlığında toprağa verildi.Beycaminde düzenlenen cenaze törenine ADD Şubesi üyeleri ve yakınları katıldı.

Her yıl olduğu gibi bu yılda ADD Aydın Şubesi olarak Kubilay’ı anmak için program hazırladıklarını ifade eden ADD Aydın Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Koşaner, Yakup Ürel’in üyeleri olmamasına rağmen toplantıda Kubilay ile ilgili bilgi vermek istediğini belirterek “Ürel toplantıda Kubilay hakkında kürsüye gerek bilgiler vermeye başladı. Anlatmaya devam ederken birden fenalaştı ve sağ tarafına doğru yere düştü. Hemen arkadaşlar koşarak O’nu yavaşça yere yatırdılar. Onu yere yatırdığımızda nefes alıyordu. Kalp krizi olduğu söylendi ama biz ne olduğunu tam olarak bilemiyoruz. Üyelerimiz arasında bulunan bir doktor kendisine yardımcı olmaya çalıştı. Nefes alması için etrafı açıldı ve salondakiler dışarı çıkarıldı. Daha sonra çağrılan ambulans geldi. sağlık görevlileri oksijen takviyesi yaptılar ve ardından hastaneye götürdüler. Hastanın durumunun tam olarak ne olduğunu bilmiyorduk. Yarım saat sonra hastaneden aldığımız haberle kendisini kaybettiğimizi öğrendik. Üzüntümüz gerçekten derin” dedi.

AYNI GÜN ÖLMESİ ANLAMLI

Ürel’in Kubilay’In şehit edildiği gün kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesinin kendilerini şaşırttığını belirten Koşaner, “Bu olayın düşündürücü bir yönü var. Kubilay’ın akrabasının Kubilay’ın şehit edildiği bir günde onunla birlikte olması bize göre anlamlı geliyor” diye konuştu.

Kubilay’ın babalarının öz teyze oğlu olduğunu ifade eden Yakup Ürel’in abisi Nadir Ürel de, şunları söyledi: “Kubilay’ın hatırasını yaşatmak için ADD tarafından bir panel düzenlenmiş. Davetlilerde ağabeyimin de orada bir konuşma yapmasını istiyorlar. Konuşmayı yapıyor. Üç dakika konuşuyor. Dördüncü dakikada kalp krizi geçiriyor ve hastanede ölüyor. Allah rahmet eylesin. Kendisini Kubilay’ın şehit edildiği gün kaybettik maalesef”

KUBİLAY’I ANLATIRKEN HEYACANA DAYANAMADI
KUBİLAY’I ANLATIRKEN HEYACANA DAYANAMADI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 15:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
C. Üstündağ IP: 85.97.136.xxx Tarih : 23.12.2009 15:19:41

23 Aralık 1930 günü İzmir-Menemen'de, yobazlarca şehit edilen Yedeksubay Öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı unutmadık ve unutturmayacağız! Menemen-Zafertepe'deki Kubilay Anıtı üzerinde yazan kitabe gibi: "İNANDILAR, DÖVÜŞTÜLER VE ÖLDÜLER. BIRAKTIKLARI EMANETİN BEKÇİLERİYİZ!" Sayın Yakup Ürel'e rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyoruz.