15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kubilay'ın yolunda koşacaklar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehit Asteğmen Kubilay anısına düzenlenen “Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu”na atletizm dünyası büyük ilgi gösteriyor.

Kubilay'ı anma etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek ve ülkenin önde gelen atletlerinin katılacağı koşuya, 250 civarında başvurunun olması bekleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bundan 77 yıl önce gerici bir ayaklanma sonucu şehit edilen Asteğmen Kubilay'ı unutmadı. Anma etkinlikleri kapsamında “Aydınlığa Koşuyoruz” sloganıyla, ülkenin önde gelen atletlerinin katılacağı bir koşu düzenlendi.Yarışlara olan ilginin yoğunluğu nedeniyle, başvurular bayramın üçüncü gününe kadar uzatıldı.

23 Aralık 2007 günü Şehit Asteğmen Kubilay'ı anma törenleri kapsamında Menemen'de düzenlenecek “Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu"nda bayanlar ve erkeklerde, büyükler kategorisinde yapılacak yarışta erkeklerde ilk 20, bayanlarda da ilk 15'e giren atletlere para ödülü verilecek. Koşuya lisanslı atletler katılabilecek. Menemen Tarımsal Araştırma Enstitüsü önünden saat 08.15'de başlayacak koşuda sporcular, Çanakkale Asfaltı'ndan Kubilay Anıtı'na kadar 8 kilometrelik parkurda yarışacaklar.

Aralarında son Avrupa Kros Şampiyonu ve Üniversite Oyunları Birincisi Kemal Koyuncu, Balkan Şampiyonu Almitu Bekfa Bekele, Üniversite Oyunları üçüncüsü Türkan Erişmiş, olimpiyat barajlarını aşarak uluslararası dereceler elde eden Aslı Çakır, Bahar Doğan, Dudu Karakaya, Lale Öztürk, Abdülkadir Türk, Abdil Ceylan, Fatih Bilgiç ve Sabri Kara gibi Türkiye'nin önde gelen atletleriyle birlikte, koşuya katılımın 250'yi bulması bekleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, erkeklerde ilk 20'ye giren sporculara 2 bin 500 YTL ile 100 YTL, bayanlarda ilk 15'e dereceye girenlere 2 bin YTL ile 100 YTL arasında para ödülü verecek.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2007 Perşembe 10:58:35
Güncelleme :20 Aralık 2007 Perşembe 11:00:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?