22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kundakçılara tazminat cezası

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri geçtiğimiz ay İstanbul’un değişik semtlerinde belediye otobüslerini ateşe verip, kameraya çektikleri görüntüleri başta ROJ TV olmak üzere örgütün yayın organlarına satan bölücü terör örgütü mensubu 9 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılardan 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Terör polisinin, sevk işleminin ardından İETT’ye “Tazminat talebinde bulunun” içerikli bir yazı yazdığı öğrenildi. Bu yazının ardından belediye avukatlarınında ceza davasının sonucuna göre yanan otobüslerin bedeli ve hizmet aksamasının maddi değeri kadar tazminat talebinde bulunacağı belirtildi.

İstanbul Terör polisi tarafından yapılan araştırmalarda, en son 19 Ağustos 2007 Pazar günü Gazi Mahallesi'nde 2 İETT otobüsünün molotof kokteyli atılarak kundaklanması olayı ile son bir yıl içerisinde değişik tarihlerde gerçekleştirilen 8 farklı kundaklama eylemine karıştıkları tespit edilip tutuklanan 8 eylemcinin arasında, bölücü terör örgütünün bölge ve mahalle temsilcilerinin de bulunduğu belirlendi.

Polis tarafından yapılan çalışma sonucunda örgüt mensuplarının eylem sırasında çektiği görüntüleri para karşılığında Mezopotamya Haber Ajansı’na sattığı, görüntülerin bu ajans tarafından servis yapıldığı da tespit edildi.
Görüntülerden elde edilen gelirin örgüte aktarıldığını da belirleyen polis, hazırladığı kapsamlı dosyayı soruşturmayı yürüten savcılığa gönderdi.

Salih Aydın/ Gazeteport
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 09:58:48
Güncelleme :25 Eylül 2007 Salı 13:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?