22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kuraklık ciddi, tasarrufu ihmal etmeyin

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, mayısta ölçülen hava sıcaklığı ve yağış miktarının Türkiye'nin ciddi bir kuraklık tehdidi ile karşı karşıya olduğunu gösterdiğini belirterek, vatandaşları suyu tasarruflu kullanmaları yönünde uyardı.

Bakan Pepe, Orman Genel Müdürlüğü bahçesinde 'Hatırla Sevgili' dizisi ekibi ile bir araya geldi. 

Pepe'ye gündemdeki su sıkıntısı soruldu. Türkiye'nin hidrolojik, meteorolojik ve tarımsal kuraklıkla yüz yüze olduğunu söyleyen Pepe, büyük şehirlerin kuraklığı daha derinden hissedeceğini vurguladı. Pepe, alınan tedbirleri şöyle aktardı: "İstanbul'da Melen, Ankara'da Kızılırmak projelerinin bitirilmesi için süratli bir çalışma var. Kızılırmak projesi sonbahara yetiştirilecek." Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan da küresel ısınmadan kaynaklanan kuraklığın hijyen için daha az su ayrılmasına yol açacağını bildirdi. 

Bu durumun özellikle bebek, hasta ve yaşlılar için ayrı sağlık problemlerine neden olacağına dikkati çekti. Tüm illerin sağlık müdürlüklerinin kuraklık sebebiyle uyarıldığını belirten Buzgan, küresel ısınmadan dolayı Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığına yol açan kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini kaydetti .Turan Buzgan, kemirgenlerin artışının ise daha farklı hastalıkları da gündeme getirebileceğini aktardı.
Zaman
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2007 Cuma 07:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?