22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kuraklık değil sel can aldı

Küresel ısınmaya bağlı kuraklık nedeniyle göllerin bile kuruduğu Konya'da bu kez sel can aldı.

Kadınhanı'nda dün akşam başlayan ve ilerleyen saatlerde şiddetini artıran yağmur sel baskınlarına neden oldu. İlçe merkezinde bulunan Kadınhanı Devlet Hastanesi'nin altında bulunan poliklinikleri kısmen su bastı. İlçedeki küçük su kanallarının taşması sonucu bazı evlerin bahçeleri de su ile doldu.

Meydana gelen selde kanal boyunda bisikleti ile gezen Raziye Hatun İlköğretim Okulu 5-B sınıfı öğrencisi 10 yaşındaki Mehmet Damar, bisikleti ile şiddetli gelen suya kapılarak kanala düştü. Kanada sürüklendiği
tahmin edilen Mehmet Damar, boğularak hayatını kaybetti. Damar'ın cesedi sabah saatlerinde çevredeki vatandaşlar tarafından kanalın kenarında bulundu. Kadınhanı Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Damar'ın yapılan otopsisinde suda boğularak hayatını kaybettiği belirlendi.

İlçede hasar tespit çalışmaları devam ederken, Kadınhanı Devlet Hastanesi'nin durumu ile ilgili bilgi veren Hastane Başhekimi Berkay Kırımlı, "Dün akşam saatlerinde başlayan yağmur nedeniyle ilçemiz ve hastanemizde kısmen su baskını yaşandı. Ekiplerimiz çalışarak poliklinikleri tekrar işler hale getirdi. Şimdi herşey normal. Öte yandan, bir çocuğumuz suda boğularak yaşamını yitirdi" dedi.

Raziye Hatun İlköğretim Okulu'nda ise acı haberi alan okul yönetimi 5-B sınıfına Mehmet Damar'ın sınıf arkadaşlarını üzücü haberi vermek zorunda kaldı. Sınıfında masasına çiçek ve resimleri konulan Mehmet Damar'ı sınıf arkadaşları gözyaşlarıyla uğurladı.

Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 15:12:37
Güncelleme :24 Eylül 2007 Pazartesi 21:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?