16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kurayla miras paylaşımı

Eşiyle boşanma davası devam ederken 2003 yılında ölen ve ardında yaklaşık 50 milyon YTL'lik servet bırakan İzmirli otelci Ömer Zeybek'in mirasçıları mal paylaşımında anlaşamayınca, iş kura çekimine kaldı.

2003 geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Ömer Zeybek'in eşi Gönül Zeybek, çocukları Murat, Tanju, Ahmet ve Mehtap Zeybek, mal paylaşımında anlaşamadı. Mirasçılar, malların mahkeme kararıyla satılıp paylaştırılmasına da razı olmayınca kura yoluyla mal paylaşımının yapılması yönünde anlaşma yoluna gidilmesine karar verildi.

Mal paylaşımının kura yoluyla gerçekleşebilmesi için şirket kararı alınması, bu kararda yaklaşık iki ay önce geçirdiği rahatsızlık sonucu kısmi felç olan Zeybek'in eşi Gönül Zeybek'in de imzasının bulunması gerekiyor. Mahkeme, Gönül Zeybek'in rahatsızlığı nedeniyle Zeybek'ten olan oğlu Murat'ı vasisi, Gönül Zeybek'in ilk eşinden olan oğlunu ise kayyum olarak atadı.

Gerekli imza prosedürünün tamamlanmasının ardından, Zeybek'in 50 milyon YTL'lik mirası kurayla sahiplerini bulacak. Paylaşılacak mallar arasında İzmir ve Ürkmez'de toplam 4 otel, ev ve dükkanlardan oluşan 50'ye yakın gayrımenkul bulunuyor.

BU NOKTAYA NASIL GELİNDİ

Gönül Zeybek, 2003 yılı Haziran ayında, 27 yıllık eşi Ömer Zeybek'e, 2 milyon YTL'lik tazminat, 2 bin YTL de nafaka talebiyle boşanma davası açmıştı.

Zeybek Otelleri'nin sahibi Ömer Zeybek de karşı dava açıp boşanmak istediğini belirtmiş, davalar sürerken Zeybek geçirdiği rahatsızlık sonucu ölmüştü.

Zeybek'in ölümünün ardından ilk eşinden olan çocukları, babalarının açtığı boşanma davasını sürdürmek istediklerini belirterek, 3. Aile Mahkemesi'ne başvurmuş kardeşlerin talebi mahkemece kabul edilmişti.

Mahkeme, verasetin iptali talebini Gönül Zeybek'in lehine sonuçlandırmış ve Gönül Zeyrek'in de mirastan pay almasına karar vermişti.

AA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 12:46:14
Güncelleme :9 Ağustos 2007 Perşembe 13:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?