16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kurbanların 5'i bugün defnedilecek

Anafartalar Çarşısı'ndaki patlamada hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi.

Otopsi yapılmak üzere Keçiören Adli Tıp Morgu'na getirilen Serdar Karayiğit, İsa Kalkır, Bilal Genç, Tuba Yamı, Ferhat Kanat ve Muzaffer Savaş'ın cenazeleri, otopsileri ve gerekli işlemlerin tamamlanmasının
ardından ailelerine verildi.

Ölenlerden Ferhat Kanat'ın cenazesinin yarın Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedileceği, Serdar Karayiğit'in Bala Ergin Mahallesi'nde, İsa Kalkır'ın Kızılcahamam'ın Berçin ilçesine bağlı Çapak köyünde, Bilal Genç'in Yozgat'ın Aydıncık ilçesine bağlı Kazankaya kasabasında, Tuba Yamı'nın Cebeci Asri Mezarlığı'nda, Muzaffer Savaş'ın ise Karşıyaka Mezarlığı'nda bugün toprağa verileceği öğrenildi. Cenazelerin adli tıp morgundan çıkarılışı sırasında yakınlarından bazılarının fenalık geçirdiği görüldü. Keçiören Belediyesine ait cenaze araçlarıyla nakledilen cenazelere, polis ekiplerinin eskortluk yaptığı gözlendi.

Otopsisi tamamlanan cenazeler için hazırlanan raporlarda, 6 kişinin ölüm nedenlerinin patlamaya bağlı olarak vücutta meydana gelen kırıklar ve iç kanama olduğu belirtildi.

Bu arada, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, otopsi işlemleri devam ederken Keçiören Adli Tıp Kurumu morguna geldi. Patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Altınok, “Türk devletini içeriden ve dışarıdan bölmek isteyen ihanet odaklarının emellerinin bulunduğunu” söyledi. Altınok, “İhanet odakları akıttığı kanda boğulacaktır. Devletimiz dimdik ve ayaktadır” dedi. Altınok'un Adli Tıp Kurumu'ndan ayrılmasının ardından Keçiören Belediyesine bağlı ekipler, Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen vatandaşlara meşrubat ve yiyecek dağıttı.
hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 18:00:49
Güncelleme :23 Mayıs 2007 Çarşamba 18:48:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?