19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kürdistan ikinci vatanım

Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterrand'ın eşi Danielle Mitterrand, Erbil'deki Kürt Parlamentosu'nda konuşma yaptı

KÜRDİSTAN İKİNCİ VATANIM
KUZEY Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi’nin Başkanı Mesut Barzani’nin daveti üzerine bölgeye gelerek adını taşıyan okulun açılışını yapan Fransa eski Cumhurbaşkanı François Mitterrand’ın eşi Danielle Mitterrand, Erbil'deki yerel parlamentoda konuşma yaptı. Bayan Mitterrand, Kuzey Irak'ı kast ederek, “Kürdistan ikinci vatanım” dedi.

KÜRT DOSTU
Parlamento Başkanı Dr. Kemal Kerküki, toplantıya gelen Mitterrand'ın en zor dönemde Kürt halkına büyük yardımda bulunduğunu, 1989’da 200 Kürt aileyi Türkiye'deki mülteci kamplarından ülkesine götürdüğünü, Kuzey Irak’ın uçuşa yasak bölge ilan edilmesine kadar çok önemli katkıları olduğunu söyledi. Ayakta alkışlanarak ‘Kürt dostu' olarak nitelendirilerek kürsüye davet edilen Daniella Mitterrand, yaptığı konuşmada, “Bugün burada olmaktan büyük bir onur duymaktayım” dedikten sonra şöyle devam etti:

HER YÖNÜYLE GELİŞMİŞ BİR ÜLKE
“Kürdistan bölgesini ikinci vatanım olarak görüyorum ve öyle hisediyorum. İlk kez 1991 yılında Kürdistan'a geldim ve o zaman halkın nasıl Saddam rejiminin korkusundan kaçtığını gördüm. O zaman çektiğimiz fotoğrafların Kürdistan’ın uçuşa yasak bölge ilan edilmesinde önemli bir rolü oldu. İlk kez buraya geldiğimde yakılmış ve yıkılmış bir ülkeyle karşılaştım ancak bugün her yönüyle çok gelişmiş bir bölge karşımda duruyor.”

TÜRKİYE’DEKİ SORUN BARIŞÇIL ÇÖZÜLMELİ
Mitterrand’ın bölgeye yaptığı geziye bölgedeki Kürt kanalları geniş yer ayırırken, Kürt Parlamentosu'nun web sayfasında da konuşma ve fotoğraflarına yer verildi. Buna göre Mitterrand, Türkiye, Fransa ve ABD arasındaki en güdümün geliştirilmesine ilişkin soru üzerine Türkiye'deki Kürt sorununun barış içerisinde ve gerçek demokrasi ile çözülmesinden yana olduklarını söyledi. Bütün Kürtler'in barış içerisinde yaşamasını istediğini anlatan Mitterrand, Kerkük ile ilgili referandum konusundaki soruya Irak Anayasası’nın uygulanmasından yana olduğunu söylemekle yetindi.

....
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 18:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 78.175.29.xxx Tarih : 9.10.2009 14:05:59

allaha şükür iyi ki böyle dostlarımız yok zaten avrupalının dostluğu çok tehlikelidir unutmayalım fransa 1 dünya savaşında ermenileri dostu ilan etmişti ermenilerin anadoludan göç etmesine sebep oldular sonra yunanlıları dost tutular yunanlılarda kurtuluş savaşından sonra yaptıkları mezalimin aynını türkler yapar korkusuyla onlarda göç ettiler hemde hiç bir şart koşu öne sürmeden derken fransa almanyadaki yahudilerin dostu oldu hatta almanlar 1930 yıllarda fransızlara almanlar şöyle tabirler kullanıyordu , yahudi işbirlikçisi , yahudi dostu yahudi sempatizanı ve 2 dünya savaşı yahudiler almanyadan göçmek zorunda kaldı göçmekte direnenleri hitler yaktı şimdi kürtlerin dostu oldular ve karşılarında iran suriye ve türkiye var alevlenecek bir ortadoğu savaşı kürtler için çok tehlikeli zira fıransanın ve avrupanın dostlarına yaklaşımı birilerinin önüne atıp telef olmasını seyretmiştir kaypak ve haince siyaset güderler istediklerini elde ettikleri zaman şeytan gibi sırtlarını döner milletlerin birbirlerine kırdırılmasını seyrederler