19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kürşat Yılmaz'a 20 yıl hapis istemi

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, çete lideri olduğu öne sürülen Kürşat Yılmaz hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, Mehmet Eymür ile Sedat Peker'in gizli bir toplantıda biraraya geldiği de iddia edildi.

16 sayfalık iddianamede, Kürşat Yılmaz ile birlikte 10 kişi hakkında 'çete kurmak, yönetmek, üye olmak', 'telefonda tehdit' suçlamalarıyla 3 yıldan 20 yıl kadar değişen hapis cezaları istendi.

Kürşat Yılmaz ile kendisinden organizatör Hasan Topaloğlu'na karşı koruma talep eden şarkıcı Alişan hakkında dava açıldı.

Alişan hakkında, örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan üç yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede, Yılmaz'ın adamlarından Ümit Şimşek'in adı tespit edilemeyen bir kişiyle yaptığı telefon görüşmesi kayıtlarıda yer aldı.

Kayıtlara göre Şimşek, MİT Kontrterör Dairesi eski Başkanı olan Mehmet Eymür ile Sedat Peker'in aynı binadan çıktıklarını gördüğünü ve kendilerini kameraya kaydettiğini söylediği öne sürüldü.

Kürşat Yılmaz geçtiğimiz yıl tutuklanmıştı

Adana'da yargılandığı dava kapsamında tahliye edildikten sonra gözaltına alınan Kürşat Yılmaz, çıkarıldığı İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nce 18 eylül 2005'te tutuklanmıştı.

'Çıkar amaçlı suç örgütü operasyonu' kapsamında gözaltına alınan Yılmaz, sevk edildiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde savcılık sorgusunun ardından tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderilmişti.

Nöbetçi 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar ifadesi alınan Kürşat Yılmaz, tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Endüstri Holding'in 'mallarının yağmalanması ve bazı iştiraklerinin ucuza kapatılması' iddiasıyla açılan davada yargılanan ve 16 eylüldeki duruşmada tahliye edilen Kürşat Yılmaz, aynı gün yeniden gözaltına alınmıştı.

Endüstri Holding olayı nedir?

Avrupa ülkelerinde çalışan Türk işçilerinden toplanan paralarla kurulan Endüstri Holding'in 'yağmalanması, gümrük müfettişleri ve yeminli murakıplarla işbirliği yapılarak bazı iştiraklerinin bir çete tarafından ucuza kapatıldığı' iddia ediliyor.

Soruşturma kapsamında başlatılan operasyonda, aralarında holdingin eski başkanı Mustafa Ertekin'in de bulunduğu bazı holding çalışanlarıyla, malların yağmalanmasına karışan çıkar amaçlı suç örgütü üyeleri hakkında dava açılmıştı.

Suç örgütünün elebaşı olduğu iddia edilen Kürşat Yılmaz'ın da holdingdeki soyguna engel olmak isteyen işadamlarını tehdit ettiği öne sürülmüştü.

Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada, sanıklar Mustafa Ertekin, Mahmut Tuna, Fuat Bekir Duyanoğlu, Fevzi Çalışır, Ali Oymak ve Doğan Oymak'ın 10 bin YTL kefaletle, Abdulmüttalip Kara'nın kefalet olmaksızın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verilmişti.
cnnturk
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2006 Pazartesi 21:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kefkenli ismail IP: 85.105.185.xxx Tarih : 21.01.2009 02:29:23

KÜRŞAT YILMAZ BABAMIZ SUCSUZDUR EN KISA ZAMAN DA YANIMIDA GÖRMEK İSTİYOZ REİS SENİ COK ÖZLEDİK KENDİNE İYİ BAK ELLERİNDEN ÖPERİZ BEN KEFKENLİ İSMAİL