19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kürt sorunu için çözüm desteği

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen Abant Platformu yöneticilerini dün Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Gül ile aralarında Prof. Mete Tunçay, Prof. Mümtazer Türköne, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Harun Tokak, Prof Dr. Hayrettin Karaman, Yazar Ali Bulaç, Altan Tan ile Abant Platformu Genel Sekreteri Salih Yaylacı’nın bulunduğu heyetle "Kürt Sorunu" sohbeti yaptı. Gül, platformun Diyarbakır’da gerçekleştirmeyi planladığı, "Kürt Sorunu; Barışı ve Geleceği Birlikte Aramak" başlıklı toplantıya destek verdiğini açıkladı, "Türkiye’nin meseleleri ötelenerek, ileriki süreçlere atarak ya da görmezlikten gelinerek çözülemez" dedi.

GÜL: KONUŞMAZSAK KOKUŞUR Cumhurbaşkanı Gül, Tunçay’ın, "Kürt sorunu" konusunda yapacakları Diyarbakır toplantısı hakkında bilgi vermesinin ardından, "Adı ne olursa olsun, Türkiye’nin önemli sorunlarından birinin ele alınacak olmasının isabetli olduğunu" dedi ve şöyle devam etti:

"Konuşulmayan, üzeri kapatılan her şey kokuşarak geri geliyor; ya çözüm zorlaşıyor ya da çözüm imkansız hale geliyor. Türkiye’nin bütün sorunları ele alınırken herkesin sakin, soğukkanlı hareket etmesi gerekiyor. Çocuğun anası gibi hareket etmek gerekir."

PEMBE KÖŞK’Ü KULLANDI Gül, 1993 yılından beri kullanılan binadaki makam odasının tadilata alınması nedeniyle kabullerini Çankaya yerleşkesi içinde bulunan Pembe Köşk’te (Çankaya Köşkü) yapmaya başladı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 05:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?