16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kurtlar Vadisi hukukçuları da böldü

Yayından kaldırılması tartışmaları süren Kurtlar Vadisi-Terör dizisi, yargıyı da böldü. 

Yüksek yargı üyeleri, hakim, savcı ve avukatların üye olduğu ankete  şifreyle girilen www.adalet.org sitesi  üyelerine Kurtlar Vadisi’nin yayından kaldırılması hakkında ne düşündüklerini sordu. 

17 Şubat-17 Mart tarihleri arasında yapılacağı belirtilen anketin, 20 Şubat tarihli sonuçları ortaya ilginç bir tablo çıkardı. 

Katılanların yüzde 20.7’si “Toplumu ve özellikle gençleri şiddete özendirdiği ve ayrımcılık yaratabilecek ögeler içerdiği içinde yerinde bir karardı"  dedi. 

Sadece yüzde 2.61’lik bir kesimi “Kurtlar vadisi en  sevdiğim diziydi yayından kaldırılmasına şiddetle karşı çıkıyorum" dedi, ancak yüzde 35’lik bir kesim böylesi bir ankete katılmak istemediğini ifade ederken, yüzde 8.32’lik bir kesim açık bir ifadeyle bir hukuk sitesinde bu tür anketlerin yapılmamasını istedi. 

Yüzde 12.3’lük kesim, “Türkiye’nin dününü ve bugününü iyi analiz eden bir diziydi, yayınlanması gerekiyordu"derken  yüzde 12.9’luk kesim “Dizi iyi veya kötü olabilir. Ben sansürün her türlüsüne karşıyım"dedi , yüzde 8.06’lık kesim “Diziyi izlemedim, izlemeyi de düşünmüyorum bu nedenle fikir beyan edemeyeceğim  dedi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2007 Çarşamba 15:02:09
Güncelleme :21 Şubat 2007 Çarşamba 15:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?