16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

'Kuş gribi değil, mevsim hastalığı'

Batman Valisi Haluk İmga, kuş gribi şüphesiyle hastaneye yatırılan çocukların durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Vali İmga, kuş gribi şüphesiyle Gercüş Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan 3 çocuğu ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Vali İmga, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuş gribinin görülmesi üzerine oluşturulan kriz masasının hemen çalışmalara başladığını söyledi.

Gercüş'ün Boğazköy köyünde 6 Şubat 2007 tarihinde hayvan ölümlerinin başladığını ve 5 günde 170 kanatlı hayvanın telef olduğunu belirten İmga, bunun üzerine alınan numunelerin Elazığ'a gönderildiğini ve dün sonucun pozitif olduğunun bildirilmesi üzerine Boğazköy, Aydınlı ve Rüzgarlı köylerinin karantinaya alındığını bildirdi.

Şu ana kadar 924 kanatlı hayvanın itlaf edildiğini ifade eden Vali İmga, "Mağara köyünü de karantinaya dahil etmeyi düşünüyoruz. Ayrıca bu köylere yakın olan ve sulama amaçlı kullanılan göçmen hayvanların göç yolu üzerinde bulunan Kırkat Göleti'ni de ilaçlayacağız. Hastanede bulunan çocukların durumları iyi. Mevsim hastalıkları olabilecekleri tahmin ediliyor. Fakat her ihtimale karşı kan tahlilleri alınarak Ankara'ya gönderildi. Fakat şu ana kadar kuş gribi seyri görülmedi"dedi.
A.A.
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 12:54:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?