19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

'Kuş gribi haberlerinde daha hassas olunmalı'

Devlet Bakanı Beşir Atalay, Televizyon Yayıncıları Derneği'nin organizasyonunda gerçekleştirilen toplantı sonrası yaptığı açıklamada, olayların görüntülerken belli hassasiyetlere dikkat edilmesi gerektirdiğini belirtti.

Bakan Atalay, yaşanan kuş gribi olaylarıyla Türkiye'de beyaz et ve yumurta sektörünün olumsuz şekilde etkilediğini ifade ederek, bu olumsuz atmosferin giderilmesi için medyadan destek beklediklerini kaydetti.

Beşir Atalay, Televizyon Yayıncıları Derneği'nin Ceylan Intercontinental Otel'de kuş gribi konusunda ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile ulusal televizyon kanallarının üst düzey yöneticilerin katılımıyla düzenlediği toplantının sonuçlarını açıkladı. İki saat süren toplantının son derece verimli geçtiğini belirten Beşir Atalay, hükümet olarak bu konuda medyayı ve medya kanalıyla toplumu

bilgilendirmeye önem verdiklerini ifade ederek, kuş gribinin hükümet meselesinin ötesinde Türkiye'nin genelini ilgilendiren çok önemli bir konu olduğunu ve kendilerinin de soruna böyle baktıklarını dile getirdi.

Yaşanan olaylarla Türkiye'de beyaz et ve yumurta sektörünün olumsuz şekilde etkilediğini ifade eden Atalay, bu olumsuz atmosferin giderilmesi için medyadan destek beklediklerini kaydetti. Atalay, ''Hepimizin dileği katiyen haberi önlemek değil. Doğru haber verilmesini hepimiz arzu ediyoruz. Bunu en çok isteyen de biziz. Ancak görüntüleme belli bir hassasiyet ister. Medyadan bu hassasiyeti göstermelerini istiyoruz.'' şeklinde konuştu.

Kuş gribi ile ilgili haberlerin topluma iletilmesini sağlayan medyaya teşekkür eden Atalay, kuş gribi konusunda toplumun bilgilenmesinin medya sayesinde olduğunu söyledi.

Toplantıda, bu konuların daha erken zamanda ve mümkün olabildiğince sağlıklı şekilde paylaşılması konusunda mutabakata varıldığını anlatan Atalay, konuyla ilgili bakanların medya ile daha etkili iletişim kurmaları ve gecikmeden konuyu bütün boyutlarıyla paylaşarak, tereddütleri gidermelerini istedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 22:14:15
Güncelleme :20 Ocak 2006 Cuma 22:19:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?