28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kuş gribi yeniden mi hortluyor?

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde, kümeste buldukları ölü tavuklarla temas eden 17 kişi kuş gribi şüphesiyle Antakya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, şahısların kuş gribi olmadıkları belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, olay akşam saatlerinde Reyhanlı İlçesi Esentepe Mahallesi'nde meydana geldi. Örgü, Kaya ve Müjde ailesi fertlerinin çocukları, 10 gün öncesinde kümeste ölü bulunan tavuklarla oynamalarının ardından yüksek ateş şüphesi ile Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

Reyhanlı'dan kuş gribi şüphesi ile Antakya Devlet Hastanesi'ne sevk edilen toplam 17 kişiye soğuk algınlığı teşhisi konulurken, şahıslar tedavilerinin ardından taburcu edildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 23:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin YİĞİT IP: 212.175.112.xxx Tarih : 31.01.2006 09:33:08
Türkiye gündemini uzun süredir meşgul eden kuş gribi,tv lerde son zamanlarda gündem konusu olan bazı olaylardan dolayı bir süreliğine geri planda kalmıştı.Şu sıra tekrar gündeme damgasını vurdu.Nedense bu hastalık Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ta görülüyor.Ben bu durumda bir kasıt ararım yada şöyle bir durum var;komşu ülkalerde de bu hastalık var ama gizliyorlar,biz neden gizleyemiyoruz acaba çok şeffaf bir ülka olmamızdanmı yoksa vatandaş va devlet büyükleri olarak üzerimize düşen görevlerimizi yerine getiremiyormuyuz. Geçenlerde Türkiye de ün yapmış bir tavuk firmasının Genel Müdürü ile konuştum.Söylediği şu;"Biz Türkiyede ki beş altı firma olarak entegre tesislerimiz çok moderinize ve tüm tavuk ürünlerimiz kandi tesislerimizde üretilip imal edilmekte yani biz yumurtayı alıp onu tavuktan elde edilebilecek her türlü ürüne dönüştürebiliyoruz ama avrupada bu sistem henüz yok avrupa da maliyet ülkemize göre daha fazla,eğer biz avrupaya tam olarak tavuk alanında avrupaya girersek avrupa firmalarını batağın eşiğine getirebiliriz" İşte size kısa bir gerçeklik...