22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kuşadası'nda mülteci operasyonu

Aydın'ın Kuşadası ilçesinden yasadışı yollarla yurtdışına kaçmaya çalışan 8 mülteci ile 3 insan taciri, polis, jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonla yakalandı.
 
Edinilen bilgiye göre, akşam saat 21.45 sıralarında jandarma tarafından özel bir otomobilde şüpheli şahısların bulunduğu bilgisini alan polisin düzenlediği operasyonda E.M. (22) ile E.A. (22) gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada 1 adet bot şişirmede kullanılan plastik pompa ile İzmir'den satın alınan 1 adet Suzuki deniz motoru faturası ele geçirildi. Olaydan 1 saat sonra ise Kuşadası Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Kuşadası Körfezi'nde yapılan operasyonda, şişme bot içerisinde biri Afganistan, 7'si Filistin uyruklu olmak üzere 8 mülteci ile birlikte insan kaçıkçılığı yapan E.Y. (21) isimli bir Türk vatandaşı ele geçirildi. 

Yakalanan 9 kişi Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Grup Amirliği'ne teslim edilirken, yapılan araştırmada bir saat önce araçta yakalanan 2 kişinin üzerinden çıkan faturanın, mültecilerin bindiği botun motoru ile aynı olduğu ortaya çıktı. 8 mülteci sınır dışı edilmek üzere Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilirken, 3 insan tacirinin sorgulanmalarının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 09:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?