20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kusursuz soygunda ilginç ödeme

Ziraat Bankası Genel Müdürü şoka uğratan soygun sonrası konuştu: Beyana göre ödeme yapacağız

Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar, Balgat şubesinde 11 özel kasanın boşaltılması olayını “Bankacılık tarihinde bir ilk” olarak yorumladı. Çağlar, “Emekli bir müşteri
100 trilyonum vardı derse afaki olur ama beyana göre ödeme yapacağız” dedi.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar Balgat Şubesi’ne tünel kazılarak müşterilerin özel kasalarının soyulması hakkında yaptığı açıklamada kasa sahiplerinin beyanatına göre ödeme yapacaklarını söyledi.

Soygun olayına geç müdahale gibi bir şeyin söz konusu olmadığının altını çizen Çağlar, “Olaya zamanında müdahale edilmiştir. Ancak çok profesyonelce yapılmış bir soygundur. Alarm ve kameranın bozuk olması, kapının açık olması gibi personeli suçlayacak hiçbir şey yok. İçerideki kilidin bozulması ya da iptal edilmesi sonucunda içeriye girilememiştir” dedi.



‘İçeriden yardım yok’

Çağlar, bu olayın bankacılık tarihinde bir ilk olduğunu söyledi. Banka personelinin içeriden yardım ettiği yönündeki iddialara yönelik soruya ise Çağlar, “Yok, sanmıyorum” yanıtını verdi. Çağlar, özel kasaların bulunduğu alanın çelik kaplama, zeminin ise beton olduğunu ifade ederek, herhangi bir ihmalin olmadığını vurguladı. Çağlar, hiçbir yerde de zeminin beton kaplama olmadığını söyledi. Banka içerisindeki 11 özel kasanın boşaltılması nedeniyle müşterilerin mağduriyetinin nasıl giderileceği sorusu üzerine Çağlar, bankanın gerekenin yapılacağını söyledi. Emniyet yetkililerinin de hasar tespiti yapacağını belirten Çağlar, “Kasa içerisindeki eşyalarla ilgili müşterilerimizin beyanlarına başvuracağız, müşterilerimizin beyanlarını esas alacağız. Biz güvenin simgesiyiz. Ancak emekli birinin, ’kasamda 100 trilyon para vardı’ demesi de çok afaki olur” diye konuştu.

Çağlar, beyanların aşırı olması halinde ispat edilmesi yoluna gidileceğini kaydetti.

...
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 06:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?