22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Lagendijk soruşturması AB basınında

Avrupa Parlamentosu-Türkiye Karma Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk’in hakkında, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hakaret suçundan başlatılan soruşturma, Hollanda basınında geniş yer buldu.

Ülkenin en büyük gazetesi De Telegraaf konuyu, “Avrupa Parlamentosu üyesi Lagendijk’a Türklerden soruşturma” başlığıyla duyurdu. Soruşturmanın Türkiye için bir demokrasi testi olacağı ifade edildi.

Aslında soruşturmanın bir hafta önceden başlatıldığını savunan gazete, olayın dün kamuoyuna yansıtıldığını belirtti. Soruşturma, Hukukçular Birliği üyesi avukat Kemal Kerinçiz’in suç duyurusu üzerine başlatılmıştı. Kerinçsiz bugün, konuya ilişkin olarak Beyoğlu Adliyesi’nde ifade verecek.

Lagendijk’ın ifadesinin alınması amacıyla talimat yazısı yazılması da bekleniyor. Avrupa Parlamentosu-Türkiye Karma Komisyonu Eşbaşkanı, 19 Aralık’ta İstanbul’da yaptığı açıklamalarda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Güneydoğu Anadolu’da provakasyonlar yaptığını öne sürmüştü.

Orhan Pamuk’un yargılanmasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Lagendijk hakkında Türk ordusuna hakaret etmek ve adil yargılamayı etkilemeye çalışmak suçlarından suç duyurusunda da bulunulmuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 10:59:08
Güncelleme :28 Aralık 2005 Çarşamba 13:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Diyarbakırlı Mehmet IP: 85.107.89.xxx Tarih : 28.12.2005 13:32:02
Getirin bu kepçe kulaklı palyaçoyu, tutun kulaklarından. Sömürge valisi dedesi gibi sanmış kendini, öttü gitti.