19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Laricani: ABD Kuzey Irak'ta PKK ile görüşüyor

İran Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani, ABD”nin PKK konusunda Türkiye’ye karşı samimi olmadığını söyledi. Laricani, ABD’lilerin Musul’da ve Kerkük’te PKK ile görüştüklerini belirtti.

Laricani, ABD’nin PKK’ya karşı samimi olmadığını belirterek ” ABD’liler gerçekten bir barış ve istikrar peşindeyseler bu çifte satandartlı davranışlardan vazgeçmeleri lazım” dedi.

Ali Laricani İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın ABD Başkanı Bush’a gönderdiği mektubun yeni açılım büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Ortadoğu halklarının ABD’nin politikalarından rahatsız olduğunu belirten Laricani “ABD, Irak halkına demokrasi getireceğiz dedi ancak öyle olmadı. Irak halkı seçimde ABD’ye hayır dedi aslında” dedi.

Laricani “ABD’nin Irak gibi İran’a müdahalesi olur mu?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:
“ABD’nin azıcık aklı varsa bu yanlışı yapmaz. İran Irak değil. İran’da demokrasi var. Seçimler yapılıyor. Irak zayıftı. Irak hükümetinin meşruiyeti yoktu ve komşuları ile ilişkileri de zayıftı. İran öyle değil. Böyle bir yanlış ABD’yi bölgede zora sokar”

ABD’nin PKK’ya karşı tavrında da samimi olmadığını belirten Laricani “ABD’nin PKK’ya karşı tavrını görün. ABD PKK’ya karşı mıdır sizce? ABD’liler Musul ve Kerkük’te PKK’lılarla müzakerler yapıyorlar. ABD’liler gerçekten bir barış ve istikrar peşindeyseler bu çifte standartlı davranışlardan vazgeçmeleri lazım” dedi

Türkiye ve İran’ın bölgede rakip değil ortak olduğunu belirten Laricani “Her iki ülkede bölgede terörist istemiyor. Türkiye’nin de İran’ın da yukarıdan emir veren kimseye ihtiyacı yok.” dedi.
NTV
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 16:36:06
Güncelleme :8 Mayıs 2006 Pazartesi 16:44:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?