22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Leyla Zana hakkında dava açıldı

Diyarbakır'daki Nevruz etkinliği sırasında yaptığı konuşma nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan eski DEP milletvekili Leyla Zana hakkında, dün ifadesinin alınmasının ardından bugün dava açıldı.

Demokratik Toplum Partisi'nden (DTP) aday olması beklenen Leyla Zana hakkında 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Dava, Zana'nın dün ifadesinin alınmasının üzerinden 24 saat geçmeden geldi. Zana, Diyarbakır'da 21 Mart'taki Nevruz etkinliğinde yaptığı konuşmada, Kürtler'in 3 liderinin bulunduğunu, bunlardan ilkinin Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, 2.'sinin Mesut Barzani, 3.'sünün ise terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan olduğunu söylemişti. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bu konuşması nedeniyle Zana hakkında, Terörle Mücadele Kanunu'nun ''terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçunu içeren 7/2. maddesi kapsamında soruşturma başlatmıştı.
İha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2007 Çarşamba 19:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yahya KOÇ IP: 81.215.25.xxx Tarih : 17.05.2007 00:55:01
Artık bu masallara karnımız tok.T.C.yasaları gereğini yapar.Ancak,bizi yönetmesi için mecliste bulunanlar abi sözü dinler ve bir kanun değiştirip,GÜLE GÜLE ABLA,ÖZÜR DİLERİZ deyip gönderirler.Neden AB.li abilerimiz bize kırılırlar diye.Böylelerinin mahkemeleri AB.li abi temsilcileri ile dolar.Adli önünde birde açıklama yaparlar.Adaletli yargılanmadı diye.Dokunamazsın.AB.kızar.Ama sen gidipte orada bir mahkeme lonuna giremezsin.Hele hele bir açıklama yap,içeride bulursun kendini.Türk düşmanlığı,İslam düşmanlığı,Türkiye'yi bölme gayreti içinde bulunmak dünyanın en lüx ve popüler modası şu günlerde.