30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Libya konsolosluğu işgal edildi

20-25 kişilik Libyalı grup, verilen yardımların kesildiği gerekçesiyle Libya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nu işgal etti. Polis eylemcilere müdahale etti

.Libya’da çıkan ayaklanmalarda yaralanarak İstanbul’a tedaviye getirilen Libyalılar konsolosluğun her hafta düzenli olarak verdiği harçlığı alamayanca bu gün Libya Konsolosluğu binasını bastılar. Yaklaşık 20 kişi oldukları belirtilen Libyalılar her hafta aldıkları harçlıkları bu hafta alamayınca saat 12.00 sıralarında Taksim’deki Gümüşsuyu Caddesi Miralay Şefik sokağında bulunan konsolosluk binasına girerek görevlilerle tartıştılar. Kendilerine artık ödeme yapılmayacağını öğrenen libyalı muhalifler önce konsolosluk içindeki camları kırdı daha sonra kapıları kitleyerek konsolosluğu işgal etti. Konsolosluk görevlilerinin polisten yardım istemesi üzerine İstanbul polisi itfaiye araçlarıyla birlikte konsolosluk binasına geldi. Yan binadaki bulunan Arap öğrencilerin okuduğu okul polis tarafından güvenli şekilde tahliye edildi. İtfaiyenin yardımıyla konsolosluk binası kapısı kırılarak içeri girildi ve 25 kişi oldukları söylenen göstericeler gözaltına alındı.

İŞGALCİLER EMNİYETTE

20 Libyalı gözaltına alındıktan sonra ifadeleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyete alınan bazı şüpheliler slogan attı. Bazıları da gözaltına alınmaları sırasında aldıkları yaraları gösterdi. Edinilen bilgiye göre Libya Konsolosluğu yetkilileri, işgalci gruptan şikayetçi oldu.

BÜYÜKELÇİLİKTE DE GERGİNLİK

Bu arada tedavi için Türkiye'de bulunan bir grup Libyalı, kendileriyle ilgilenilmediği gerekçesiyle Ankara'daki Libya Büyükelçiliği'ne zorla girmek istedi.

Alınan bilgiye göre, Libya'da yaralanarak Türkiye'de tedavi gören bir grup Libyalı, kendileriyle ilgilenilmediğini belirterek elçilik görevlileriyle görüşmek istedi. Elçilikten içeri alınmayınca elçilik binasının duvarlarına tırmanarak içeri girmeye çalışan gruptakilere polisler biber gazıyla müdahale etti.

Takviye polis ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından elçilik yetkilileri, gruptan 3 kişiyle görüşmeyi kabul etti. Gerginlik, grubun elçilik önünden ayrılmasıyla son buldu.

 

...
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2011 Salı 16:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?