22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Liseli cinayetinde sürpriz gelişme

Samsun'da, kız arkadaşı Ş.E.O. hakkında “Benim artığımla çıkıyor” dediği gerekçesiyle Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Cihan Semizoğlu ve yanındaki arkadaşı 16 yaşındaki Ahmet Genç'i tabancayla öldüren 19 Mayis Lisesi öğrencisi A.A., bugün gizli görülen duruşmada hakim önüne çıkartıldı.

Mağdur avukatlarından İsmail Onur, sanık A.A.'nın kız arkadaşı Ş.E.O. hakkında ‘azmettirmek’ten, 8 kişi hakkında da cinayete karıştıkları iddiasıyla suç duyusunda bulundu. A.A., kendisini kimsenin azmettirmediğini söyledi. Tanık olarak dinlenecek Ş.E.O duruşmaya gelmedi.

Samsun'da 7 ay önce meydana gelen olayda, 19 Mayıs Lisesi son sınıf öğrencisi olan 17 yaşındaki A.A., sabah okula giderken aynı okulun öğrencisi kız arkadaşı 17 yaşındaki Ş.E.O.'nun eski sevgilisi olan Cihan Semizoğlu ve Ahmet Genç'i tabancayla vurarak öldürmüştü. Olaydan 15 saat sonra polise giderek teslim olan A.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan A.A., bugün Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün hakim karşısına çıkarıldı. Gizli yapılan duruşmaya sadece mağdur ve sanık aileleri ile avukatlar alındı. Mağdur avukatlarından İsmail Onur, tanık olarak belirlenen ve duruşmalara gelmeyen sanık A.A.'nın sevgilisi Ş.E.O. hakkında azmettirmekten, ayrıca çeşitli nedenlerle bu olaya karıştıklarını belirledikleri 8 kişi hakkında Cumhuriyet Savcısı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Ancak tutuklu yargılanan sanık A.A., olayı kendisinin işlediğini söyleyerek, “Ş.E.O. beni azmettirmedi. Onun bu olaydan daha sonra haberi oldu. Tesadüfen karşılaştık ve bu olay meydana geldi” dedi.

KATİL BAŞKASI MI?

Öte yandan duruşmada dinlenen Cihan Semizoğlu'nun 19 yaşındaki ablası Nihan Semizoğlu ise sanık A.A.'nın “Ben onları vurdum ve saat 07.30 sıralarında da okula gittim” dediğini hatırlatıp, “Kardeşimin cep telefonunda olay günü saat 07.31'de 2 boş, yani karanlık fotoğraf bulunuyor. Kardeşim vurulduktan sonra yere düştüğü andaki etkiyle cep telefonu iki fotoğraf çekmiş. Bu nasıl oldu bilmiyorum. Oysa sanık daha önceki ifadalerinde saat 07.30 sıralarında okulda olduğunu söylemişti. Bu yüzden kardeşimi ve arkadaşını başka birisi vurmuş olabilir” iddiasında bulundu. Mahkeme, ölen Semizoğlu'nun cep telefonunun incelenmesini ve ailesi tarafından yurt dışında olduğu ileri sürülerek bu duruşmaya da gelmeyen Ş.E.O.'nun adresinin tespit edilmesi için duruşmayı erteledi.
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2007 Salı 15:12:37
Güncelleme :20 Şubat 2007 Salı 15:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?