22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Liseli kızla zorla ilişkiye 21 yıl hapis

İzmir'in Yenişehir semtinde, bıçak zoruyla otomobile bindirdiği eski sevgilisi lise öğrencisi 17 yaşındaki Ü.G.G.'nin zorla ırzına geçtiği iddia edilen S.Y. 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı. S.Y. aldığı cezaya rağmen tutuklanmazken avukatı da kararı temyiz edeceklerini bildirdi. 

İddiaya göre S.Y. (22), 2005'te Ü.G.G.'yi otobüs durağında beklerken bıçakla tehdit edip otomobiline bindirdi ve genç kızı ağaçlık bir alana götürdü. 

Burada uyuşturucu hap içirdiği Ü.G.G.'ye sonra da evine götürüp ırzına geçtiği iddia edilen S.Y., Ü.G.G.'nin polise başvurusu üzerine Ağustos 2005'te yakalandı ancak 2 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. 

Tutuksuz olarak yargılanan S.Y., İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son savunmasında, Ü.G.G. ile 11 aydır arkadaş olduklarını belirterek suçlamaları kabul etmedi. S.Y., "genç kızın kendisine 19 yaşında olduğunu ve kızlık zarının elastiki olduğunu söylediğini ve kendi rızasıyla ilişkiye girdiklerini" öne sürdü. 

Ü.G.G. de sanıkla bir süre arkadaşlık ettiğini, ancak uyuşturucu kullandığını öğrenince kendisinden ayrıldığını belirterek, "Olay günü bıçaklayacağını söyleyerek tehditle beni otomobile bindirdi. Daha sonra ağaçlık bir alana götürdü, döverek zorla hap içirdi. Ablasının evinde bana sahip oldu. Kendisinden şikayetçiyim'' dedi. 

İki yıldır süren ve 13 tanığın dinlendiği davanın son duruşmasında, avukat Atilla Ertekin de, müvekkilinin zorla ırza geçme suçunu işlemediğini ve ikisinin de uyuşturucu aldığına dair bir bulgu olmadığını iddia etti. 

Mahkeme heyeti, S.Y.yi "cinsel istismar" suçundan 15 yıl; "cinsel amaçla hürriyeti kısıtlamak" suçundan da 6 yıl olmak üzere toplam 21 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı.
Milliyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 12:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?