28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Lübnan'da örnek Türk askeri

Birleşmiş Milletler Lübnan Barış Gücü kapsamında bu ülkeye giden Türk askerleri, UNIFIL tarafından örnek birlik seçildi. Lübnan’da görevli Mehmetçik, 21 Kasım’da yapılacak son kontrolün ardından BM’nin kendisine görev vermesini bekliyor. 

Genelkurmay Başkanlığı Lübnan’daki Türk birliğini ilk kez basına açtı. Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı ile Lübnan’a giden ve İsrail sınırına 15 kilometre uzaklıktaki Dar Kanun bölgesine yerleşen Türk askeri, bölgede henüz bir ay bile kalmamış olmasına rağmen, şimdiden Birleşmiş Milletler’in göz bebeği oldu. Türk askeri, 10 Kasım’da Birleşmiş Milletler Lübnan Barış Gücü (UNIFIL) tarafından yapılan denetimde, örnek karargah olarak seçildi. 

ÖRNEK GÖSTERMEK İÇİN FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİLER 

Türk askerinin denetime girecek bütün ekipmanı oldukça düzenli ve göreve hazır bir biçimde kendilerine gösterdiğini belirten UNIFIL yetkililerinin, birliğin fotoğraflarını çekerek diğer denetimlerde kullanmak üzere örnek göstereceklerini söylediği öğrenildi. 

Şimdi 21 Kasım’da yapılacak son denetimi bekleyen Mehmetçik, Lübnan’daki ilk ayını tamamlayacağı bu tarihten itibaren BM’nin kendilerine inşaat ile ilgili görev vermesini bekliyor. Ancak BM tarafından resmi görev verilmesini bekleyen Türk birliği, bu tarih öncesinde de bölge halkının taleplerine olumlu yanıt vererek bulundukları bölgeye bir spor merkezi inşa ediyor. 

15 subay, 39 astsubay, 58 uzman erbaş, 124 erbaş ve er, 3 sivil memur ve 22 özel görevli olmak üzere toplam 261 personelden oluşan Türk İstihkam İnşaat Bölüğü’nde yatakhane, yemekhane, seyyar mutfak ve fırın, revir, duşlar ve personelin üç günde bir ailesi ile görüşmesine imkan veren uydu telefonları bulunuyor. 

Türk birliğinin bulunduğu bölgenin yakınlarında bulunan Lübnanlılar da evlerinin bulunduğu bölgede Türk askerinin olmasının kendilerine güven verdiğini söylüyor. Türk birliğinde özellikle İskenderun’dan gelen ve Arapça konuşabilen askerlerin olması, Mehmetçiğin bölge halkı ile daha kolay iletişim kurabilmesini sağlıyor. BM’nin örnek gösterdiği Türk Birliği böylece çevre halkı tarafından da büyük bir sempati görüyor.
anka
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 17:34:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?