22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Lütfü Doğan, Patrik kardeş iddiasını yalanladı

Diyanet İşleri eski Başkanı Lütfü Doğan, eski Ermeni Patriği Kalustyan ile kardeş olduğu yönünde çıkan haberlerle ilgili hiç üvey kardeşi olmadığını belirterek, "Ortaya atılan bu iddialar için tüm yasal haklar bende saklıdır" dedi.

Almanya Ermeni Cemaati lideri Başpiskopos Karekin Bekçiyan'ın Diyanet İşleri eski Başkanı ile Ermeni Patriği Kalustyan'ın "Anneleri bir, kardeştir" iddiaları gündem oluşturdu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan 10. Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan, "Bir gazete ve dergide hakkımda çıkan iddialar var.

Bu konunun benimle hiçbir ilgisi yok. Ben Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi'ne bağlı Salyazı Köyü'nde 1930 yılında doğdum. Babamın adı Mehmet Fehmi Efendi, annem ise Pullu Hanım, Pullu Hatun olarak tanınıyor. Annem köyümüze yakın Çatalçeşme Köyü'nden, annemin babası Eşref Ağa, annesi Gül Hanım'dır.

Tüm bunları saymamdaki sebep kamuoyunu bu olayla daha fazla meşgul etmemektir" dedi. Doğan, babasının 3 kez evlendiğini, sadece kendi annesinden kardeşlerinin olduğu belirterek, "Benim babam 1926 yılında bir hanımla evleniyor. O annemiz; yani üvey annemiz ölüyor. İsmi Mecbure Hanım.

2 yıl evli kalıyorlar ve hiç çocukları olmuyor. Daha sonra annem Pullu Hatun ile evleniyor. 1943 yılına kadar birlikte yaşıyorlar, annem 1943 yılında vefat ediyor. Babamın Pullu Hatun ile evliliğinden 5 çocuğu oluyor. En büyükleri benim. Lütfi Doğan, Lütfiye, Meryem, İbrahim Ethem ve Meryem isminde 5 çocuk.

Annemin vefatından sonra babam, annemin amcasının kızıyla evleniyor. İsmi Nuriye Hanım. Annemiz Nuriye Hanım ile birlikte 1979 yılına kadar beraber yaşadık. Memuriyet hayatımda memleketten ayrı kaldığım oldu.

Annem Allah razı olsun, babamın hizmetinde daima bizim hürmetimizi aldı, biz de onun dualarını. Kardeşlerimin arasında hiç üvey olan yok. Annem ve babamın köylerinde yüzde 100 Türk var" diye konuştu.

Hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığının altını çizen Lütfi Doğan, yayınlanan haberlerde adı geçen kişileri de tanımadığını vurguladı. Doğan, "Mesela orada 'Bir cenazede bulundu' denilmiş. Ben böyle bir cenazeye asla katılmadım. Bu konuyu çok evvel bir gazeteci bana gelerek sordu.

'Filan yerde bir kitapta isminiz geçiyor' diyerek. Böyle bir konuyla ilgim olmadığını sizlere anlattığım gibi ona da anlattım. Bundan tahminen 15 gün kadar evvel bir dergiden olduğunu söyleyen biri geldi.

Ona da aynını anlattım; ama arzu ederdim ki, o kişi toplumumuza faydalı, doğru ve aydınlatıcı bilgiler versin. Ancak gerçek dışı ve benimle ilgisi olmayan konularla umumi efkarı yanıltmamalıydı" açıklamasında bulundu.

Ortaya atılan konuyla ilgili yasal hakların kendisine ait olduğunu belirten Doğan, kendisiyle aynı adı taşıyan 11. Diyanet İşleri Başkanı Dr. Lütfi Doğan'ın kendisini adres göstermesiyle ilgili olarak da, "Ben kendimden sorumluyum. Benim durumum gibi herkesin kendi sorumluluğunu idrak etmesi en güzelidir.

Çünkü bilmeden bir şeyi söylemiş olmak zandır, ilmi ifade etmez. Zan çok defa insanı günaha sokar" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 11:27:20
Güncelleme :7 Eylül 2005 Çarşamba 11:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?