20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

M.Tekin araştırma istedi

Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında savunmasına devam eden emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alpaslan Aslan ile Fethullah Gülen'in yeğeni Kemalettin Gülen'in telefon görüşmeleri ile tarikat bağlantılarının araştırılmasını istedi.


Duruşmada savunmasına devam eden emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, "İddianamede yanımda koruma gezdirdiğim şekliden iddialar var. Bunlar doğru değil. Bugüne kadar kimseyi koruma amacıyla yanımda gezdirmedim. Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması halinde Osman Yıldırım'a 500 bin dolar vaat ettiğim doğru değildir. Vaadim doğru olsaydı, bombaların atıldığı tarih 2006 Mayıs ayıdır. Danıştay saldırısına ilişkin duruşmalar 19 ay sürmüştür. Bu süre içerisinde mutlaka Osman Yıldırım'a ödeme yapılmış olması
gerekirdi. Parayı almadığını ileri sürerek duruşmalarda olayı anlatmadığını ileri sürmesi inandırıcı değildir. Nitekim Danıştay olayında Ankara'ya gidiş sebebinin parayı almak için olduğunu belirtmiştir. Osman Yıldırım'ın ifadeleri çelişkilerle doludur. Ümraniye'de ele geçirilen 27 adet el bombası ile Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombalar arasında hiçbir bağlantı bulunmamaktadır. Hukuk tarihi bu kadar çelişkiyi bünyesinde barındıran bir iddianameyi bugüne kadar görmediği kanaatindeyim" dedi.


Ortada soyut iddiaların bulunduğunu ve bu iddialarla hiçbir ciddi suçlama yapılamayacağını savunan Tekin, "İddianame ciddi bir hukuk belgesidir. İddianame, siyasi yasakların aracı olarak kullanılamaz. Fethullah Gülen'in yeğeni Kemalettin Gülen, Alpaslan Aslan'ın yakın arkadaşıdır. Alpaslan Aslan, Danıştay cinayeti olayını Kemalettin Gülen'e açmış. Kemalettin Gülen ise Alpaslan Aslan'a her türlü maddi ve manevi desteği vereceğini taahhüt etmiştir" şeklinde konuştu.


Muzaffer Tekin duruşmada Alpaslan Aslan ile Kemal Gülen'in telefon görüşmelerinin incelenmesini isteyerek, "İş ilişkilerini ve tarikat bağlantılarının mutlaka incelenmesini istiyorum. Ergenekon iddianamesinin düzenlenmesinin temel amacı Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması ve Danıştay cinayeti üzerindeki tarikat bağlantılarını örterek söz konusu saldırıyı ulusalcıların, bağımsız milliyetçilerin ve vatanseverlerin üzerine yıkmaktır" diye konuştu.


Duruşmaya verilen öğle arasının ardından yeniden başlanırken, duruşmada şu sıralar Muzaffer Tekin'in savunması devam ediyor.

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 16:24:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert şahin IP: 88.242.73.xxx Tarih : 15.11.2008 05:29:03

Ayinesi iştir kişinin Lafza bakılmaz...