22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Mağarada infaz edilen 7 PKK’lı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki bir mağarada örgüt içi hesaplaşma sonucu öldürülen yedi teröristin kimlikleri ve fotoğrafları, terör örgütünün yayın organlarından “Rojaciwan” isimli internet sitesinde yayınlandı. Siteye göre öldürülen teröristler şunlar: Behzat kod adlı Behzat Zuhab, Botan-Serhat kod adlı Nedim Argın, Serhat Artos kod adlı Adem Güntin, Bilal Zagros kod adlı Şükrü Ari, Hüner Zerebar kod adlı Muhammed Otarzayi, Sipan Sason kod adlı Muzaffer Öndeş ve Reber Boran kod adlı Muhammed Bozbey.

Yakınları tespit etmişti
Öldürülenlerden “Serhat Artos” kod adlı Adem Güntin’in (23) cenazesi Van’ın İstasyon Mahallesi’ndeki Akköprü Mezarlığı’nda dün sabaha karşı 03.00 sıralarında yakınları tarafından gizlice toprağa verildi. Güntin’in 2004 yılında askerlik yaptığı birliğinden izne ayrıldığı ve bir daha dönmeyerek terör örgütü PKK’ya katıldığı belirtildi. Teröristlerden Bozbey ise geçen hafta yakınları tarafından teşhis edilerek Diyarbakır’da toprağa verilmişti.

ÖRGÜT İÇİ HESAPLAŞMA
Diyarbakır’ın Kulp ilçesi yakınlarındaki bir mağarada yaklaşık iki hafta önce “örgüte ihanet etmekle” suçlanan bir teröristin ateş açması sonucu yedi terörist ölmüştü. Daha sonra güvenlik güçlerine teslim olan teröristin olanları anlatması üzerine PKK’lıların cesetleri silahlarıyla birlikte bulunmuştu.
VATAN
Yayın Tarihi : 21 Mart 2007 Çarşamba 07:04:32
Güncelleme :21 Mart 2007 Çarşamba 07:10:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?