19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Mağaraya güvenlik kamerası

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Alanya Damlataş Mağarası’na 4 güvenlik kamerası konuldu. Kameralar sayesinde mağaraya giriş ve çıkışlar gözetim altında tutuluyor.

İlçenin hemen hemen her bölgesine güvenlik kamerası konuşlandıran Alanya Belediyesi, son olarak da Damlataş Mağarası’na 4 hareketli kamera yerleştirdi. 

Yaz sezonunda günde 1500 kişinin ziyaret ettiği ve yılda 500 bin YTL gelir elde edilen mağaraya kurulan güvenlik kameraları ile şüpheli görülen kişi veya kişiler tespit edildiğinde, emniyet güçlerine haber verilmesi amaçlanıyor. Güvenlik kameralarının yanı sıra, mağarayı görmek için gelenler el dedektörüyle de kontrol ediliyor.

Dünyaca ünlü mağaraya geçen hafta güvenlik kamera sisteminin yerleştirildiğini anlatan Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, kameraların tedbir amaçlı olduğunu söyledi. 

Mağara içinde herhangi bir sorun yaşanmadığını dile getiren Akbaş, “Mağarada gişe görevlisi ile birlikte iki kişi görev yapıyor. Güvenlik konusunda da emniyet güçleri destek vermektedir” dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 07:24:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?