29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'Mahkeme basına kapatılmamalı'

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişin görülen davanın bugünkü duruşmasını değerlendiren Dink ailesinin avukatları, duruşmanın basına kapalı gerçekleştirilmesini eleştirdi.


Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin bugünkü duruşmanın ardından açıklama yapan Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, duruşmanın 25 Şubat 2008 tarihine ertelendiğini söyledi. Mahkeme heyetine çeşitli taleplerde bulunduklarını anlatan Çetin, "Bugün 3 talebimiz hakkında karar verildi. Güvenlik güçleri hakkında yürütülen soruşturmanın bu dosya ile birleştirilmesi talebimiz reddedildi. Diğer taleplerimiz hakkında daha sonra karar verilcek. Duruşma 25 Şubat 2008 tarihine
ertelendi" dedi.


Duruşmanın basına kapalı olarak gerçekleşmesini eleştiren Dink ailesi avukatlarından Bahri Belen ise, sanık O.S.'nin yaşının belirlenmesinden sonra "kapalılık" halinin devam edip etmeyeceğine karar verileceğini söyledi. Bahri Belen, "Duruşmanın ne olduğu, nerede kaldığı, hangi aşamada olduğunu öğrenmek herkesin hakkıdır. Duruşmanın kapalı yapılması ile kimsenin bilgidar olmaması ayrı şeylerdir. Bu nedenle kamuoyunun bu davanın gidişatıyla ilgili bilgilenme hakkı vardır. O.S. ile ilgili yaş durumu konusunda da mahkeme inceleme yapacak ve 25 Şubat'ta karar verecek. Bu kararın ardından duruşmanın kapalı olup olmayacağı bu tarihte belli olacak" diye konuştu. Bugünkü duruşmada kullanılan görüntü ve ses kayıt sisteminin sorulması üzerine ise Belen, "Bu yeni sistem sayesinde sanıkların ve bilirkişilerin anlattıkları, yüzlerindeki ifade ile en eksiksiz bir şekilde kaydedildi. Sağlıklı yargılama bu yöntemle yapılmadır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 21:32:01
Güncelleme :11 Şubat 2008 Pazartesi 21:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?