22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Mahsur kalan bir dağcı kurtarıldı

Niğde Aladağlar’da tipi nedeniyle mahsur kalan dağcılardan Ece Saroğlu’nun, kurtarma çalışmalarına katılan jandarma kurtarma timleri tarafından Mümtaz Çankaya Dağevi’ne indirildiği bildirildi. 

Çamardı Kaymakamı Tolga Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Demirkazık Dağı’na tırmanırken tipi nedeniyle mahsur kalan dağcıların, ODTÜ Dağcılık Kulübü üyeleri Tolga Uzun, Gürkan Yüksel, Hüseyin Kapıkaya, Utku Kocabıyık, Şaziye Denizoğuz ve Ece Saroğlu olduklarının belirlendiğini söyledi.

Dağcılardan Gürkan Yüksel, Hüseyin Kapıkaya ve Utku Kocabıyık’ın yaralandıklarını ve tipi nedeniyle dağın doğu bölgesinde mahsur kaldıklarını öğrendiklerini ifade eden Polat, diğer dağcıların ise 3 bin 400 metrede güvenli bir bölgede beklediklerini kaydetti.

Dağcılardan Ece Saroğlu’nun, Ankara’dan gelen jandarma arama kurtarma timleri tarafından helikopterle Mümtaz Çankaya Dağevi’ne getirildiğini ifade eden Polat, dağın 3 bin 300-3 bin 400 metresindeki diğer dağcıların ise kurtarılmaya çalışıldığını bildirdi.

Kurtarma çalışmalarına, 2 askeri helikopter ve 13 kişilik jandarma arama kurtarma ekibinin yanısıra, AKUT ve ODTÜ Dağcılık Kulübü’nden yaklaşık 40 kişi katılıyor.
NTV-MSNBC ve AJANSLAR
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2007 Salı 06:19:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?