16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Mahsur kalan kayakçılar kurtarıldı

Artvin'de kayak yaptıkları Saçinka Tepesi'nden dönerken çığ nedeniyle yolun ulaşıma kapanması sonucu mahsur kalan kayakçılardan bir grubun yürüyerek yakındaki bir köye ulaştığı bildirildi.

Mahsur kalan grupla birlikte olan Artvin Kayak İl Temsilcisi Haşmet Turan, kendisine telefonla ulaşan yaptığı açıklamada, Karçal Dağı'nın 2050 rakımlı Saçinka Tepesi'nde kayak yaptıktan sonra Artvin'e dönen 25 dağcı ile ailelerinden oluşan yaklaşık 70 kişilik grubun, çığ nedeniyle ulaşıma kapanan Ahlat köyü mevkisinde mahsur kaldıklarını söyledi.

Mahsur kalanlardan bir grubun yürüyerek yakındaki bir köye ulaştıklarını belirten Turan, “Olay yerinde 48 kişi kaldık. Araçlarımızın yakıtları azaldı. Grupta ailelerin çocukları var. Kar yağmaya devam ediyor. Bir an önce kurtarma ekiplerinin bize ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

Öte yandan, mahsur kalan grubu kurtarmak için yola çıkan İl Özel İdaresi ekiplerinin kar ve tipi nedeniyle güçlükle ilerleyebildikleri, kayakçıların mahsur kaldıkları bölgeye yakın oldukları belirtildi.

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu'nun kurtarma çalışmalarını bizzat takip edip mahsur kalan grup ve kurtarma ekipleriyle temas kurarak sık sık bilgi aldığı bildirildi.

GÜNCELLEME:

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, çığ nedeniyle ulaşıma kapanan yolda mahsur kalan kayakçılar ve ailelerinden oluşan 48 kişilik gruba ulaşıldığını bildirdi.

Aydoğdu, Karçal Dağı'nın 2050 rakımlı Saçinka Tepesi'nde kayak yaptıktan sonra Artvin'e dönen 25 dağcı ile ailelerinden oluşan yaklaşık 70 kişilik grubun, çığ nedeniyle ulaşıma kapanan Ahlat Köyü mevkinde mahsur kaldıklarını anımsattı.

Grubun bir kısmının yürüyerek yakındaki köye ulaştıklarını, kayakçılar ile ailelerinden oluşan 48 kişinin ise araçların içinde beklediklerini belirten Aydoğdu, "Grubun mahsur kaldığını öğrenince hemen İl Özel İdaresi ve çeşitli kurumlardan iş makinelerini olay yerine gönderdik. Etkili kar ve tipi nedeniyle çalışmalar güçlükle sürdürüldü. Yaklaşık 8 saatlik çalışma sonunda 48 kişiye ulaşıldı" dedi.

Aydoğdu, gruptakilerin sağlık sorunu bulunduğuna dair kendilerine herhangi bir bilgi ulaşmadığını da sözlerine ekledi.
A.A.
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2007 Pazar 00:00:33
Güncelleme :15 Ocak 2007 Pazartesi 00:07:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?