22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Malatya katliamı arap saçı!

Malatya'da Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlerin ardından üçüncü kattan atlayarak yaralanan ve olayın en önemli sanığı Emre Günaydın, ağır yaralı yattığı odada kendine gelince, polisten kağıt kalem istedi ve “Size anlatacaklarımı, devlet gelse söylemeyin” diye bir not yazdı ve yeniden uykuya daldı. Günaydın kaldırıldığı Malatya Turgut Özal Araştırma Hastanesi'nde yaklaşık bir ay boyunca tedavi görmüştü.


KALEM KAĞIT İSTEDİ

Hastanenin Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesi'nde yatan Emre Günaydın, sürekli olarak kendisini kontrol eden iki polis memuru ile odada bulunan bir hemşire ve doktora bir şeyler mırıldandı. Ancak odada bulunanlar, Emre Günaydın'ın ne demek istediğini anlamadıklarını söyleyince el işaretiyle kağıt kalem istediğini anladı. O güne kadar ifadesi alınamayan Emre Günaydın, yarı baygın şekilde kendisine uzatılan kağıda bir şeyler yazmaya çalıştı.

TUTANAK HALİNE GETİRİLDİ

Tam olarak kendisine gelemediği gözlenen Emre Günaydın, anlaşılmayan bir yazı stiliyle, “Size anlatacaklarımı devlet gelse söylemeyin?” şeklinde bir not yazarak tekrar uykuya daldı. Odada bulunan iki polis memuru, bir hemşire ve doktor, Emre Günaydın'ın yazmaya çalıştığı ancak tamamlayamadığı bu notu tutanak haline getirdi. Polis tutanağında “Malatya'da meydana gelen cinayet olayından dolayı şüpheli olarak gözetim altında tutulan Emre Günaydın'ın uyandırılması neticesinde az da olsa kendine gelerek bizimle konuşmak ve bizden birtakım isteklerde bulunmak istedi. Söylediklerinin anlaşılmaması üzerine kağıt, kalem istedi. Verilen kağıda bir takım yazılar yazdığı, fakat bu yazıların pek anlaşılır ve anlamlı olmadığı görüldü” denildi. 39/28 numaralı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Mehmet Şensoy ve Teoman Bülent Tekerek ile doktor Mehmet Ali Erdoğan ve hemşire Zuhal Çınar tarafından yazılan tutanak, soruşturma dosyasına eklendi.

SIRADA HADE'İ VARMIŞ

Cinayetin diğer sanıklarından Hamit Çeker'in gözaltına alındıktan sonra polise verdiği ifadede, Emre Günaydın'ın, Malatya'daki olaydan sonra İzmit Protestan Kilisesi pastörü Wolfgang Gerorg Hade'yi de öldürmeyi planladığını anlattığı belirtildi. Emre Günaydın'ın Malatya'daki cinayetten önce kendisine sırada Necati Aydın'ın bacanağı Wolfgang Hade'nin olduğunu anlattığını ifade eden Hamit Çeker, “Emre bize misyonerlerin İzmit'ten yönetildiğini ve başlarında Wolfgang bulunduğunuve asıl amacının Malatya'daki olaydan sonra gerekirse Wolfgang'ı öldürmek olduğunu söylemişti. Malatya'daki misyonerleri öldürdükten sonra gidip gerekirse tek başına bu şahsı da öldüreceğini söylüyordu. Bu işleri yapmamız durumunda, maddi olarak büyük ganimetler kazanacağımızı anlatıyordu. Malatya olayı sonrası İzmit'e gitmek ve Vosvang'ı öldürmek için gerekli olan parayı, olayı gerçekleştirdiğimiz yerden alacağımızı söyledi. ” şeklinde konuştu.

KORUNURSAM ANLATIRIM

Cinayetle ilgili soruşturmanın sürdüğü günlerden birinde, Malatya Başsavcılığı'na, Mersin Cezaevi'nde yatan Metin D. adlı mahkumdan bir mektup geldi. Mektubunda, “Hrant Dink cinayetini aslında bize havale etmişlerdi” diyen Metin D, “Kendimi güvende hissetmiyorum” dedi ve konuşmaktan vazgeçti.


Başsavcılık iddialar üzerine davayı geri çekti

Malatya'da Zirve Yayınevi'nde işlenen cinayetle ilgili son zamanlarda çıkan haberleri dikkate alan Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı davayı geri çektiği öğrenildi. Malatya Davası'nın eksik soruşturulduğu yönünde çıkan iddialar üzerine Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dün akşam saatlerinde davanın görüldüğü 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nden dosyayı geri istediği öğrenildi. Dosyadaki eksikliklerin giderilmesinin ardından dava dosyasının tekrar mahkemeye geri gönderileceği belirtildi.

yenişafak
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 08:05:55
Güncelleme :7 Aralık 2007 Cuma 12:49:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?