16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Maliki cinayeti davası karar kaldı

YARGITAY 1'inci Ceza Dairesi'nin, işadamı Nesim Malki cinayeti davasında Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce haklarında verilen kararları bozmasının ardından, Erol Evcil'in de aralarında bulunduğu sanıkların yargılanmasına bugün devam edildi. Sadece tutuksuz sanık Mücahit Çakal'ın katıldığı duruşmada, mahkeme heyeti, Erol Evcil'in avukatı Yusuf Akıncı'nın son savunmasını hazırlaması için duruşmayı erteledi. Bir sonraki duruşmada kararın açıklanması bekleniyor.

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Nesim Malki cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla Erol Evcil, tetikçisi oldukları iddiasıyla Burhanettin Türkeş ve Şükrü Elverdi hakkında verilen ömür boyu hapis cezası kararını, yeni Türk Ceza Kanunu (TCK) uyarınca bozmuştu. Yargıtay, kararında, yerel mahkemenin kararının yeni TCK'ya göre yeniden değerlendirilmesi, ‘tetikçi’ olarak hüküm giyen Burhanettin Türkeş'in ‘azmettirici’ olarak yargılanmasını istemişti. ‘Cinayet’ suçundan beraat eden Emin Menge ve Mücahit Çakal hakkındaki karar, Menge'nin ‘cinayete yardım etmek’, Çakal'ın ise ‘cinayet’ suçundan yargılanması istenerek, bozulmuştu.

Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, ‘Bozuk Para Operasyonu’ kapsamında tutuklanan Erol Evcil ile bir başka suçtan cezaevinde olan Burhanettin Türkeş, tutuksuz sanıklar Şükrü Elverdi ve Emin Menge ile sanıklara işkence gördükleri halde işkence görmediğine ilişkin rapor verdiği iddiasıyla yargılanan Hükümet Tabibi Feridun Abdullah Karadağ ve Dr. Gündüz Sümeyye Döl katılmadı. Tutuksuz sanık Mücahit Çakal'ın hazır bulunduğu duruşmaya Çakal'ın avukatı Semra Cengiz, Erol Evcil'in avukatları Yusuf Akıncı ve Emin Akalın ile Emin Menge’nin avukatı Mürsel Baydur da katıldı. Mahkeme heyetinde ek soruşturma için süre isteyen avukatlar Emin Akalın ve Mürsel Baydur, ek soruşturma taleplerinin reddedilmesi üzerine davadan çekildiklerini açıkladı.

‘EVCİL KÖYLÜ ÇOCUĞUDUR’

Duruşmada söz alan Erol Evcil'in avukatı Yusuf Akıncı, “Erol Evcil bir köylü çocuğu olup, adeta bir kurtlar sofrası içine düşmüştür. Bir müddet sonra kendisini rant savaşı içinde bulmuş ve bu süreç Nesim Malki cinayetine kadar devam etmiştir. Müvekkilim, halen ölüp, ölmediği bile belli olmayan ve hukuken sağ olan Mehmet Sünbül'ün verdiği 160 sayfalık ifade sonrasında bu olayın içine sürüklenmiştir. Öncelikle Mehmet Sünbül'ün bulanması gerekiyor” dedi.

Mahkeme heyeti, Erol Evcil'in avukatı Yusuf Akıncı'ya esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için ek süre verilmesi, sanık Şükrü Elverdi hakkında çıkarılan yakalama müzekkeresinin infazının beklenmesi için duruşmayı erteledi. Bir sonraki duruşmada kararın açıklanması bekleniyor.




Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2007 Çarşamba 13:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?