22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Malzemeleriyle yakalandılar!

Hakkari'de iki teröristin yakalandığı, Batman, Şırnak ve Siirt'te PKK'ya ait pek çok malzeme ele geçirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruda, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından 15 Eylül 2007 tarihinde yapılan aramalarda, terör örgütü mensubu iki teröristin yakalandığı belirtildi.

Duyuruda, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi dağlık arazi kesiminde teröristlerce döşenen patlayıcı madde düzeneğinin önceki gün saat 18.00'de bulunduğu, düzeneğin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.
Yakalanan iki teröristin yer göstermesi sonucu, Batman'ın Beşiri ilçesinin dağlık arazi kesiminde dün bulunan teröristlere ait bir sığınakta bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 90 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 190 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı, dört adet el bombası, bir adet dürbün ve muhtelif yaşam malzemesi; Siirt'in dağlık arazi kesiminde önceki gün bulunan bir sığınakta ise muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi.

HAKKARİ'DE TERÖRİSTLERİN BİR VATANDAŞI ÖLDÜRMESİ

Genelkurmay Başkanlığı duyurusunda, Hakkari'de bir vatandaşın teröristlerce öldürülmesi olayıyla ilgili olarak, olayın dün saat 15.30'da gerçekleştiği belirtilerek, ''Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Beyyurdu-Aktütün yolunda, terör örgütü mensupları tarafından bir araç durdurularak şoförü öldürülmüş ve araç yakılmıştır. Kaçan teröristlerin yakalanması maksadıyla arama ve tarama faaliyetine devam edilmektedir'' denildi.

AA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 12:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?