16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Manavgat ve İzmir yanıyor

Bodrum'da 400 hektar orman alanını kül eden yangının ardından bu kez Antalya'nın Manavgat ilçesinde orman yangını çıktı.


Manavgat'ın Bucakşıhlar köyü yakınlarında, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına Antalya'nın yanı sıra Muğla, Silifke ve Denizli'den 7 helikopter, 5 uçak, 12 arozöz ile kara ekipleri müdahale ediyor.

Şiddetli rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarının güçlükle devam ettiği, yangının yerleşim birimlerini de tehdit ettiği bildirildi.

Manavgat'taki orman yangını köye sıçradı

Antalya Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu, Manavgat7a bağlı Bucakşıhlar köyü yakınlarında çıkan orman yangınının devam ettiğini bildirdi.

Yangının şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayıldığını belirten Gedikağaoğlu, yangının çıktığı Bucakşıhlar köyündeki bazı evlerin yandığını söyledi.

Yangını söndürmek için ekiplerin yoğun şekilde mücadele verdiğini bildiren Ahmet Gedikağaoğlu, "Önümüzdeki bir iki saat içinde yangını kontrol altına alacağımıza inanıyorum" dedi.

Manavgat Kaymakamı Fikret Dayıoğlu, helikopter ve uçakların söndürme çalışmalarına devam ettiğini, arazözlerin Bucakşıhlar köyündeki mahalle aralarında söndürme çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Dayıoğlu, yangının Bucakşıhlar köyünün içine kadar girdiğini, bu nedenle köyün boşaltıldığını kaydetti.

Manavgat Belediye Başkanı Zeynel Şenol, yangının hızla büyüdüğünü, söndürme çalışmalarının ise devam ettiğini belirtti. Yangın haberini alır almaz bölgeye hareket ettiğini belirten Şenol, "Yangın çok büyük" diye konuştu.

Bölgeye ulaşan yolların yangın nedeniyle kapandığı, ekiplerin alternatif yollar açtıkları belirtildi.

Yangına 5 helikopter, 6 uçak, 50 arazöz, 7 dozer, 400'e yakın personelin müdahale ettiği, söndürme çalışmalarına jandarma ve orman ekiplerinin yanı sıra vatandaşların da katıldığı kaydedildi.

Söndürme çalışmaları sırasında dumandan zehirlenen iki kişinin, Manavgat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi

Menderes ve Menemen'de orman yangını

İzmir'in Menderes ve Menemen ilçelerinde orman yangını çıktığı, yer ekiplerince, helikopter ve uçaklar yardımıyla yangın söndürme çalışmalarına başlandığı bildirildi.
Alınan bilgiye göre, Menderes ilçesine bağlı Çilene Köyü ile Menemen ilçesinin Muradiye mevkiinde orman yangınları çıktı.

İzmir Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez, yangınlara çok sayıda yer ekibi, arazöz, helikopter ve uçaklarla müdahale edildiğini söyledi.

Yangınların yeni başladığını ve henüz büyük bir alana yayılmadığını kaydeden Üzmez, büyümemesi için ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştığını kaydetti.

Selçuk ve Çeşme ilçelerinde orman yangını

Menemen ve Menderes ilçelerindeki orman yangınlarına müdahale sürüyor. Bu arada, Selçuk ve Çeşme'de ilçelerinde de orman yangınları çıktı.


Edinilen bilgiye göre, bugün öğleden sonra İzmir'in 4 ayrı yerinde orman yangını çıktı. Özellikle Menderes'e bağlı Ahmetbeyli beldesindeki yangının geniş bir alanda etkili olduğu, sık yerleşim yeri bulunan bölgede yoğun önlemler alındığı öğrenildi.

Menderes'teki yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda yer ekibi, arazöz, İzmir ve çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangına, Selçuk ilçesinde konuşlu bulunan uçaklar ile yangın helikopteriyle de destek veriliyor.

Menemen ilçesinin Muradiye mevkiinde çıkan yangının, Alaniçi köyü sınırlarına geldiği, buradaki çalışmalar sonucu yangının makilik alanda kontrol altına alındığı kaydedildi.

Selçuk ilçesinin sahil evleri olarak bilinen Yoncaköy yakınındaki Gölova köyü civarında da orman yangını çıktığı, bu bölgeye de takviye gönderildiği belirtildi. Yangının, rüzgarın da etkisiyle büyüme riski taşıdığı öğrenildi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Çeşme tarafında da yangın çıktığını bildirdi.









AA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2007 Pazar 12:45:27
Güncelleme :8 Temmuz 2007 Pazar 14:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?