22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Manisa mitingine 1600 polis

Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, 5 Mayıs Cumartesi günü Manisa'da yapılacak “Manisa Cumhuriyetimize Sahip Çıkıyor” mitingi için tüm önlemleri aldıklarını bildirdi.

Aydemir, yaptığı açıklamada, yürüyüş ve mitingin ”cumhuriyetin korunmasına yönelik olduğu için” herhangi bir yasa dışı girişim olmayacağı inancını taşıdığını belirtti.

Aydemir, miting düzenleme komitesiyle gerekli görüşmeleri yaptıklarını, yürüyüş güzergahını belirlediklerini söyledi.
Yürüyüşün toplanma yerinin Manisa Öğretmenevi önü olduğunu kaydeden Aydemir, yürüyüş sırasında İbrahim Gökçen Bulvarı'nın, Sultan Camisi önüne kadar trafiğe kapatılacağını bildirdi.

Aydemir, şu bilgiyi verdi:

“İbrahim Gökçen Bulvarı'ndan Sultan Camisi önüne kadar, güzergaha çıkan bütün yollar, 5 Mayıs günü saat 11.00-ile 14.00 arasında trafiğe kapalı olacak. Yürüyüşe katılacak olan vatandaşlarımızın araçlarıyla gelmeleri durumunda, yine aynı araçlarıyla dönmelerini sağlamak için de yürüyüş kortejinin hemen arkasından araçları mitingin yapılacağı alana yakın yerlerde depolayacağız. Yürüyüş ile ilgili alınacak güvenlik tedbirleri için İzmir Emniyet Müdürlüğünden 250 kişilik Çevik Kuvvet desteği istedik. Manisa Emniyetinde çalışan tüm polislerin izinlerini yürüyüş dolayısıyla kaldırdık. Yürüyüş ve mitingde bin 600 emniyet görevlisi görev alacak. Biz Manisa Emniyeti olarak 50 bin kişinin üzerinde katılımla gerçekleşen Mesir Festivalinin güvenliğini sağladık. Aynı tedbirleri yürüyüş ve miting için de alacağız.”
Manisa dışından mitinge katılacak vatandaşların araçlarının, Murat ve Seyfettin Bey caddeleriyle Çarşı Bulvarı'nda park ettirileceği belirtildi.

Trafik akışının da Cumhuriyet Caddesi'nden çevre yoluna verileceği öğrenildi.

A.A.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 15:29:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?